Suedia. Drama unei familii de români: Au rămas fără mașina în care locuiau. „Aveam medicamente foarte scumpe acolo“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cuplu de români a rămas fără mașină - un microbuz de 8 locuri - în Tanum, Suedia. Mai grav este că acel autoturism era pentru ei nu doar mijloc de transport, ci și casă, atât în Suedia, cât și în România. 

Doi români au rămas practic fără nimic, după ce municipalitatea din Tanum, Suedia, le-a ridicat autoturismul pe care îl lăsaseră într-o parcare. Când s-au întors, au văzut că mașina dispăruse, cu tot ce era în ea: Haine, alimente și medicamente - antibiotice foarte scumpe și puternice - pe care bărbatul le lua pentru o infecție foarte puternică la nivelul maxilarului.

Povestea celor doi români este spusă de o localnică din Tanum în publicația suedeză bohuslaningen.se.

Mașina nu era  însă o epavă, așa cum prevede legislația locală, pentru a putea fi dusă la casat. Cei doi români au făcut eforturi mari pentru a cumpăra mașina și tocmai ce achitaseră ultima rată din cei 32.000 SEK pentru mașină. „Este o mașină bună (microbuz) pentru care au făcut multe sacrificii pentru a o putea cumpăra“, notează Margareta Johansson. Femeia cere o dezbatere pe marginea acestui subiect, arătând că mașina nu era nicidecum o epavă, nu ava gunoaie în jurul ei, și nici nu a stat parcată în același loc peste limita de timp prevăzută.

„Aceasta a fost nu doar o mașină, ci și casă pentru cuplu atât aici (n.r. în Suedia), cât și în România. În mașină se aflau hainele, alimentele și medicamente importante - antibioticele scumpe pentru o infecție gravă a dinților“, notează autoarea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel