Fratele asistentei din Caracal decedate din cauza COVID-19: „Spunea că o arde totul pe interior, că a intrat în Puşcăria Iadului“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Eugenia H. a murit pe 26 octombrie, la Spitalul Caracal, din cauza COVID.  În vârstă de 52 ani, angajată a DGASPC Olt, femeia ar fi trecut printr-un adevărat  iad în spital, spun rudele ei, după ce femei le-a relatat că s-a simțit foarte rău după ce a luat tratamentul.

Femeia a fost testată în 13 octombrie, i s-a transmis rezultatul testului cinci zile mai târziu, când a şi plecat la spital pentru evaluarea iniţială. „Ea a chemat salvarea şi s-a dus la spital, şi ea şi celelalte două colege care au ieşit pozitiv. Ei i-au spus că are 25% afectat plămânul. Ea cu două zile înainte a pus nişte flori în grădiniţă, a transpirat, a luat-o cu frig, a doua zi a început să tuşească un pic, duminică a mai tuşit un pic, dar nu cred că era din cauza COVID. Au pus-o să refuze internarea, dar ea nu a vrut, şi a cerut să se interneze.

Luni dimineaţă i-au adus tratamentul, fiind cadru medical a vrut să verifice. I-a dat o pastilă din aia de HIV, Kaletra, iar ea a zis că o refuză. (..) Ea era infectată cu câteva zile înainte, avea opt-nouă zile şi nu avusese probleme. Luni dimineaţă, la ora 8.00, le-a zis că le ia, s-a speriat. La 10.30-11.00 a făcut pe ea, a făcut diaree şi urină, nu se putea ridica. După ce a făcut pe ea, a început să ne sune. Ne spunea că o arde totul pe interior. Când a venit la ora 1.00 cu tratamentul, a spus că nu le mai ia, dar medicii au început să insiste. După amiază, i-a fost şi mai rău şi a început să ne sune“, a povestit fratele femeii, pentru 10 News Media.

„A zis că nu mai poate, că nu mai are aer, că o doare carnea pe ea“

 

De atunci, Eugenia Haita a continuat să-şi sune rudele şi să le spună să facă ceva, pentru că se simte rău şi nu o ajută nimeni. Femeia descria o atmosferă de coşmar, în care nimeni nu comunică cu pacienţii. „A zis că nu mai poate, că nu mai are aer, că o doare carnea pe ea. Doctorul ne spunea că refuză tratamentul, că nu are ce să-i facă. Noi cu gura pe ea, să ia tratamentul în continuare. Făcuse pe ea, dar nu venea nimeni să o schimbe. Nu mai simţea când făcea pe ea, decât se pomenea udă”, a continuat fratele relatarea.

Bărbatul a încercat să intervină la toate cunoştinţele, cu speranţa că ar putea să o transfere de la spitalul din Caracal la un alt spital. „Nu avea nicio problemă de sănătate, era sănătoasă tun. Avea 52 de ani, nu a suferit de nicio boală. Miercuri au băgat-o pe Terapie, joi ne-a spus că se simte foarte rău, vorbeam cu ea la telefon. Ea îi ruga să aibă grijă de ea, să nu o lase să moară. Asistentele erau terorizate de către medici, nu vorbeau, le era frică de medici. Îmi spunea că a intrat în Puşcăria Iadului, că îi e foarte frică. Era o atmosferă de panică, toată lumea este panicată. Faptul că sunt îmbrăcaţi aşa, că nu îi încurajează deloc, nu vorbeau, nu-i spuneau nimic”, a continuat fratele, pentru 10 News Media.

„Asistenta mi-a spus că nu poate merge la ea aşa când vrem noi, că ei merg la pacient doar atunci când le administrează tratamentul. Eu i-am spus da, dar este într-o stare foarte gravă. Mi-a spus că nimeni nu a fost la ea, nici ea, nici medicul. Am sunat la Poliţia Caracal. Poliţistul a dat numărul meu de telefon doctorului, îl ştia şi m-a sunat”, a mai spus fratele femeii. De aici, însă, lucrurile au luat o întorsătură greu de imaginat. Femeia a fost mutată de la Terapie Intensivă în secţia Pneumologie. Medicul de la ATI, pe de altă parte, l-a sunat pe bărbat pentru a-l întreba dacă femeia... are probleme psihice. Discuţia, înregistrată de bărbat, a escaladat şi s-a ajuns la jigniri.

Continuarea poveștii, dialogul halucinant între medici și familia femeii, citiți în continuare pe 10 News Media.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel