Spania. Românca ce s-a aruncat în fața trenului a urlat: „Vreau să fiu fericită!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură El Pais
Sursa foto: captură El Pais

Două femei au fost ucise de un tren în Barreda (Torrelavega), Spania, după ce una dintre ele a încercat să o împiedice pe cealaltă să sară pe șine. Monica, o româncă în vârstă de 30 de ani, a vrut să se sinucidă. Julia, 42 de ani, o dominicană, a vrut să o împiedice.

Potrivit El Pais, o vecină a văzut de la balcon toată scena, iar a doua zi a mers la locul unde cele două femei au murit și a pus un buchet de flori. Nu le-a cunoscut, dar a citit în presă că sunt străine. Acesta este motivul pentru care a decis să le ofere această ultimă amintire: „Cred că au fost singure, este un mod de a le păstra amintirea, puțin”.

Citește și Caz ciudat în Spania. O româncă a fost UCISĂ de tren, iar poliția are primele suspiciuni

Nu greșește. Aproape nimeni din acea zonă din apropierea unui poligon nu pretinde să știe despre ele, deși mulți au văzut accidentul. Javier Herrero spune că terasele barurilor din apropierea locului incidentului erau pline când au auzit două femei care țipau una la alta și cum una dintre ele se lupta să o țină pe cealaltă, care se îndrepta spre șinele de tren.

 

„Dacă am fi știut ce se va întâmpla, ne-am fi implicat”

 

„Blonda” a strigat la ei si a rugat să o oprească. Au fugit dintr-un bloc rezidențial mic și umil de deasupra barului El Pedal, unde locuiau și au traversat acel drum cu norocul că nu au fost izbite de vreo mașină care trece.

„Dacă am fi știut ce se va întâmpla, ne-am fi implicat”, spune Herrero. Când a sosit, era prea târziu: defunctul zăcea, de nerecunoscut, lângă șine, vegetație și cutii ruginite.

Junior Gómez, în vârstă de 13 ani, nu poate uita secvența la care a asistat de la balconul de la etajul doi. Acest băiat, care locuiește împreună cu trei frați și mama sa, cu câteva etaje deasupra locului în care au trăit femeile în timpul pandemiei, abia a reușit să doarmă din cauza scenelor pe care le-a văzut. Băiatul explică că românca a urlat „Vreau să fiu fericită!” și că a scăpat din brațele prietenei care încerca să o țină și locomotiva a lovit-o în plin. Julia era încă agățată de Monica și a fost trasă sub tren.

 

Românca trecea printr-o perioadă foarte grea

 

Mama lui Junior a povestit că tânăra româncă trecea printr-o perioadă foarte grea, că mama ei a murit, că avea o fiică în România și probleme cu alcoolul. Românca nu are pe nimeni și nu se știe dacă va veni cineva să ridice corpul ei de la morgă.

„A fost foarte deprimată, am luat cafea într-o zi și am văzut-o foarte tristă”, își amintește vecina.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel