Spania. Româncă, dispărută de cinci zile, găsită fără viață în magazia casei. Soțul s-a internat în spital și a fost săltat de polițiști

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Irina Mihaela, o tânără de 34 de ani de origine română, a dispărut duminică, 11 decembrie, la Lleida, un oraș în vestul Cataloniei din Spania. Cinci zile mai târziu i-au găsit trupul neînsuflețit în magazia casei sale, cu semne de moarte violentă. 

Mossos d'Esquadra au arestat un bărbat de 40 de ani în calitate de presupus autor al morții româncei, au raportat polițiștii într-un comunicat astăzi.

 

Mossos d'Esquadra investighează acum cazul ca o posibilă crimă. Ar fi a 42-a victimă a violenței de gen în Spania, după ultimul caz cunoscut în urmă cu doar câteva zile la Albacete. Angela a fost găsită moartă într-un incendiu, iar partenerul ei a fost arestat.

Spania. Româncă trimisă la închisoare, după ce a stors 340.000 de euro, în două luni, de la un octogenar

 

Soțul Irinei s-a internat într-un spital

 

Au apărut informații în presa din Spania care indică faptul că bărbatul s-a internat într-un spital. Poliția catalană îl căuta în calitate de presupus autor al morții soției sale la propria locuință. Informațiile de ultimă oră confirmă că agenții l-au arestat pe presupusul criminal.

Potrivit jurnaliștilor de la Ser, românca era dispărută încă de duminică. Soțul ei, și el de naționalitate română, a fost internat în această săptămână la Spitalul Santa Maria „din cauza unor probleme de sănătate mintală”

Poliția va trebui acum să interogheze soțul femeii care a fost găsită moartă. Dar ipoteza principală este că, într-adevăr, bărbatul ar fi pus capăt vieții soției sale. Ulterior a fost internat la spitalul amintit în mod voluntar, acuzând probleme de sănătate mintală.

Spania. Româncă, arestată la Madrid pentru crearea de societăți fictive în scopul fraudării Securității Sociale

 

Mesaje de indignare

 

Mesaje de furie și indignare au început să apară pe rețelele de socializare după ce a apărut vestea. Dispariția Irinei a trezit un mare ecou în mediul online. Nimeni nu se aștepta la deznodământul tragic care a fost cunoscut cu câteva momente în urmă.

„Nu există niciun drept, se numea Irina Mihaela, și nici ea, nici nicio femeie nu merită asta! Este groaznic”, se arată într-un mesaj de pe rețelele de socializare. Ancheta este într-o stare inițială, iar autoritățile cer prudență. Ministerul Egalității nu s-a pronunțat încă, așteaptă mai multe informații.

2. Spania. Ro... (spania--romanca--disparuta-de-cinci-zile--gasita-fara-viata-in-magazia-casei--sotul-s-a-internat-in-spital-si-a-fost-saltat-de-politisti.jpg)

La rândul său, o delegație judiciară s-a deplasat la locul descoperirii pentru a efectua ridicarea trupului neînsuflețit. Membrii unității criminale Mossos efectuează o recunoaștere vizuală a locului crimei. Ei colectează, de asemenea, dovezi pentru a ajuta la clarificarea a ceea ce s-a întâmplat.

Spania. Româncă, arestată pentru că a încercat să fure 16.000 de euro de la bătrânul pe care îl îngrijea

 

42 de femei ucise în 2022

 

Dacă se confirmă caracterul de feminicid, numărul femeilor ucise de parteneri și foștii parteneri în acest an ar ajunge la 42 în Spania. Weekendul trecut au găsit cadavrul unei femei într-un incendiu din Albacete.

Ancheta a concluzionat că femeia a murit înainte de incendiu. Poliția l-a arestat pe partenerul femeii în calitate de presupus autor al crimei. S-a confirmat că această femeie de 48 de ani este a 41-a victimă a violenței de gen în Spania. Cu câteva zile înainte, a fost confirmată și uciderea unei femei cu scleroză multiplă la Madrid.

Victimele violenței de gen au la dispoziție numărul de telefon 016, care funcționează 24 de ore pe zi în 52 de limbi. În 2021, 48 de femei au fost ucise de soții lor. În acel an s-a înregistrat o ușoară scădere, dar încă departe de a putea garanta siguranța tuturor femeilor.

Spania. Doi romani, arestați pentru o crimă comisă în urmă cu opt ani: S-au ascuns în Anglia și în România

 

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel