Spania. Doi romani, arestați pentru o crimă comisă în urmă cu opt ani: S-au ascuns în Anglia și în România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură niusdiario.es
Sursa foto: captură niusdiario.es

Garda Civilă din Spania a arestat doi români acuzați că ar fi comis o crimă în Albacete. Aceștia au fugit în România și Anglia, unde, după opt ani, datorită cooperării internaționale, au fost arestați.

Garda Civilă din Albacete a arestat doi bărbați, de naționalitate română, ca presupuși autori ai unei infracțiuni de omucidere și a alteia de furt cu violență într-o casă locuită, care au avut loc în orașul Albacete, Alborea, în luna noiembrie 2014.

Evenimentele datează de opt ani. Rudele unui locuitor din Alborea, în vârstă de 70 de ani, s-au îngrijorat când nu l-au mai văzut de câteva zile în localitate. Din acest motiv, unul dintre nepoți s-a deplasat la domiciliul acestuia și a găsit trupul neînsuflețit al unchiului său întins pe podeaua bucătăriei. Agenții, în primele cercetări, au apreciat că moartea ar fi putut fi violentă, astfel că a fost ridicată ipoteza unei posibile omucideri.

Aceștia au început inspecția tehnico-oculară a locuinței, care a stabilit că mobilul a fost furtul. Pe de altă parte, la autopsia efectuată asupra victimei, medicii legiști de la Institutul de Medicină Legală din Albacete au constatat că trupul prezenta multiple traumatisme care au constituit cauza directă a morții. Au fost găsite urme de ADN aparținând unuia dintre presupușii autori, potrivit La Razon.

 

Spania. Doi romani, arestați pentru o crimă comisă în urmă cu opt ani

 

De asemenea, activitatea desfășurată de personalul Serviciului de Criminalistică al Gărzii Civile asupra probelor obținute în urma autopsiei a concluzionat că aceste rămășițe genetice coincideau cu alte rămășițe neidentificate găsite în urma unui jaf care a avut loc în interiorul unei case din orașul Teruel.

Această linie de investigație a dus la identificarea unui bărbat de naționalitate română legat de faptele investigate în capitala Teruel, care a locuit și a menținut legături cu regiunea La Manchuela, în care se află localitatea Alborea, locul crimei investigate.

Au fost analizate peste 2.000 de profiluri din diferite rețele de socializare aparținând familiei, serviciului și prietenilor suspectului, reușind să se restrângă un grup restrâns de persoane ca fiind posibili participanți la moartea vecinului. Rezultatul a fost identificarea unui alt bărbat de naționalitate română care, pe baza diferitelor indicii, ar putea avea o legătură directă cu crima.

 

S-au ascuns în Anglia și în România

 

Încercările de localizare a acestei persoane au stabilit că aceasta s-ar putea afla în România sau în Europa Centrală, astfel că polițiștii au fost nevoiți să caute alternative pentru a obține o probă biologică. O mostră genetică a suspectului a fost localizată într-o bancă de sânge a serviciilor de sănătate din Comunitatea Valenciană. Această probă de sânge a fost comparată cu proba genetică găsită asupra corpului neînsuflețit al victimei.

Din acel moment, autoritatea judiciară a emis un mandat european de arestare și predare și a fost activată căutarea internațională a acestuia. Odată ce acest prim deținut a fost arestat și extrădat pe teritoriul național, a fost posibilă coroborarea participării sale la omucidere și au fost obținute noi probe privind participarea unui alt suspect. Având în vedere că era fugar și că nu se știa unde se află, a fost emis un mandat de arestare internațional, ceea ce a permis să se stabilească posibila sa localizare pe teritoriul englez, unde a fost arestat ulterior și transferat în Spania.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel