Spania. Româncă, arestată la Madrid pentru crearea de societăți fictive în scopul fraudării Securității Sociale

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O româncă, traficantă de droguri a fost arestată după ce ar fi amenințat un client: „Restituie banii de droguri sau ești mort”
O româncă, traficantă de droguri a fost arestată după ce ar fi amenințat un client: „Restituie banii de droguri sau ești mort”

38 de persoane arestate la Madrid pentru crearea de societăți fictive în scopul fraudării Securității Sociale. Clienții acestei rețele au plătit până la 3.500 de euro pentru a-și regulariza situația în Spania.

Poliția națională a arestat 38 de persoane în cadrul unui raid împotriva unei scheme cu sediul la Madrid care, se presupune că se ocupa cu crearea de societăți fictive pentru a-și înregistra clienții la Securitatea Socială, care plăteau până la 3.500 de euro pentru a obține beneficii precum regularizarea situației lor în Spania.

Două dintre femeile arestate, una de naționalitate română în vârstă de 46 de ani și una de origine marocană în vârstă de 68 de ani, ar fi acționat ca intermediari în simularea activității, a informat joi Direcția Generală de Poliție din Madrid.

 

Alte 20 de persoane au fost arestate în iulie 2021

 

Aceasta este cea de-a doua fază a anchetei privind această fraudă la asigurările sociale, deoarece 20 de persoane au fost arestate în iulie 2021, inclusiv liderul schemei.

Potrivit celor descoperite de anchetatori la momentul respectiv, bărbatul în cauză conducea un birou în cartierul Carabanchel din Madrid, de unde se ocupa de închirierea de locuințe, de împrumuturi personale, de vânzarea de contracte de muncă, de înregistrări la Securitatea Socială și de aranjarea de căsătorii pentru obținerea permiselor de ședere.

Acum, în cea de-a doua fază a operațiunii, au fost arestate 38 de persoane - 22 de femei și 16 bărbați - majoritatea dominicani, nigerieni, guineeni și marocani. Șapte dintre ei aveau cazier judiciar anterior.

 

Simulare a relațiilor de muncă

 

Prin intermediul a două societăți fictive, presupuse a fi dedicate construcțiilor și fabricării de îmbrăcăminte, au fost simulate relațiile de muncă a până la 56 de lucrători, ceea ce le-a permis acestora să acrediteze suficiente cerințe pentru a avea acces la permise de ședere și alte beneficii.

Ca urmare, schema a generat o datorie de 63.000 de euro pentru neplata contribuțiilor de asigurări sociale, la care se adaugă o fraudă de 26.000 de euro pentru încasarea necuvenită a indemnizațiilor de șomaj.

 

Căsătorii aranjate

 

Clienților li se percepeau tarife diferite în funcție de serviciile solicitate. De exemplu, au plătit 3.500 de euro pentru un contract de muncă pentru a-și regulariza situația în Spania și 600 de euro pentru înregistrarea la una dintre companii.

De asemenea, rețeaua aranja căsătorii cu cetățeni UE, cărora le oferea până la 3.000 de euro pentru a regulariza statutul clienților străini prin solicitarea de rezidență ca membru de familie al unui cetățean UE.

Cei 38 de reținuți sunt acuzați de falsificare de documente, iar cei doi intermediari sunt, de asemenea, acuzați de o infracțiune împotriva drepturilor cetățenilor străini, conform Tele Madrid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel