Spania. Româncă, arestată pentru că a încercat să fure 16.000 de euro de la bătrânul pe care îl îngrijea

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania. Română, arestată pentru că a încercat să fure 16.000 de euro de la bătrânul pe care îl îngrijea  / Foto: Unsplash
Spania. Română, arestată pentru că a încercat să fure 16.000 de euro de la bătrânul pe care îl îngrijea / Foto: Unsplash

O româncă a fost judecată pentru că a încercat să fure 16.000 de euro de la un bătrân de 96 de ani pe care îl îngrijea. Din fericire, nu a reușit să-și atingă scopul din cauza suspiciunilor pe care le-a stârnit în rândul angajaților băncii.

Tribunalul Penal numărul 3 din Oviedo, Spania, va ține mâine, vineri, ședința orală împotriva unei femei acuzate că a încercat să îl escrocheze pe bătrânul de 96 de ani pentru care lucra în Gijón. Escroaca nu și-a putut atinge scopul din cauza suspiciunilor pe care le-a stârnit în rândul angajaților băncii.

Parchetul solicită o pedeapsă de șase luni de închisoare pentru inculpată, în calitate de presupus autor al infracțiunii de tentativă de înșelăciune cu circumstanța agravantă a abuzului de încredere.

 

Româncă, arestată pentru abuz de încredere și înșelătorie

 

Inculpata, în vârstă de 24 de ani și de naționalitate română, muncea ca îngrijitoare casnică în casa victimei. Din cauza vârstei înaintate de 96 de ani, bărbatul avea limitări de vârstă și probleme grave de auz, așa că putea fi ușor manipulat.

Parchetul arată în comunicatul său că inculpata a avut acces la datele personale și bancare, profitând de aceste împrejurări. Astfel, românca l-a convins pe bătrân pentru ca, la 9 iunie 2020, să se deplaseze amândoi la sediul Liberbank, din Plaza de La Escandalera din Oviedo, unde intenționa să retragă 16.000 de euro, pe care l-a asigurat că îi va restitui în 20 de zile.

 

Românca a mințit că banii ar fi pentru reparațiile casei bătrânului

 

Parchetul susține însă, că înainte cu patru zile, femeia, împreună cu o altă persoană neidentificată, a solicitat o programare la bancă pentru a retrage suma respectivă și a trimis un mesaj electronic, cu o copie a cărții de identitate a bătrânului. Ea a pretins că este prietenă a acestuia și a justificat că banii erau pentru a repara casa lui din sat.

Banca, surprinsă de călătoria inutilă a bărbatului la Oviedo, a aflat de la sucursala din Gijón despre situația personală a victimei și a alertat poliția. Agenții au mers la sucursală și au constatat că victima se dusese la Oviedo la cererea româncei și nu știa pentru ce retrăgea banii, relatează presa străină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel