Spania. Româncă trimisă la închisoare, după ce a stors 340.000 de euro, în două luni, de la un octogenar

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Judecătorii au pronunțat o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru o femeie care a obținut, prin înșelăciune, 340.000 de euro de la un pensionar. Românca s-a dat drept însoțitoarea octogenarului, care în lunile aprilie și martie 2020, suferea de tulburări cognitive care îl împiedicau să ia decizii și a efectuat până la 160 de retrageri de numerar.

O femeie care a înșelat un pensionar cu 340.000 de euro a fost condamnată la șase ani de închisoare. Parchetul a cerut șase ani și șase luni de închisoare pentru o femeie care a înșelat astfel un octogenar din Plasencia (Cáceres) Spania. Potrivit rechizitoriului, femeia ar fi luat suma din contul bancar al victimei, profitând de vulnerabilitatea acesteia.

Acuzarea precizează că, la data producerii faptelor, în martie și aprilie 2020, victima, un bărbat în vârstă de 81 de ani care locuia în capitala Jerte, "suferea de o deficiență cognitivă neprotejată, împrejurare care i-a afectat capacitățile intelectuale și volitive".

În cursul acelor luni, bătrânul a avut mai multe episoade ca urmare a acestei deteriorări, iar inculpatul, cetățean român fără antecedente penale, a acționat "în calitate de însoțitor obișnuit" al victimei "cu intenția de a profita de situația sa". Astfel, potrivit declarației procurorului, aceasta a solicitat și a obținut de la el livrarea unor sume mari de bani.

Spania. Româncă trimisă la închisoare, după ce a stors 340.000 de euro, în două luni, de la un octogenar

 

Potrivit mișcărilor din contul octogenarului, soldul de 366.072,56 euro existent la 5 martie 2019 a scăzut la 20.945,42 euro la 7 aprilie 2020, cu până la 160 de operațiuni de retrageri de numerar în sume mari, între 200 și 18.000 de euro.

"Aceste sume au fost obținute de către inculpat de la bătrân, care nu avea condițiile necesare pentru a-și putea gestiona banii, împrejurare de care inculpatul a profitat", a arătat procurorul.

Odată obținuți banii, atât inculpata, cât și alți membri ai familiei sale "au trimis în România, în perioada septembrie 2019 - martie 2020, peste 8.000 de euro, în pofida faptului că erau șomeri".

În opinia Parchetului, faptele constituie o infracțiune de înșelăciune, pentru care românca ar trebui să execute o pedeapsă de 6 ani și 6 luni de închisoare și 18 luni de amendă, cu o diurnă de 12 euro. De asemenea, inculpatul trebuie să despăgubească victima cu 345.127,14 euro cu titlu de răspundere civilă, potrivit publicației La informacion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel