Spania. Aproape 70 de angajaţi la secţia ATI a unui spital, testaţi pozitiv după o petrecere de Crăciun

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Aproape 70 de medici şi infirmiere care lucrează în secţia de terapie intensivă a unui spital din Spania au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, după ce au participat la o petrecere de Crăciun.

 

Potrivit autorităților sanitare din Spania, aproape 70 de medici şi infirmiere care lucrează în secţia de terapie intensivă a unui spital din Spania au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, după ce au participat la o petrecere de Crăciun, scrie Reuters, preluată de Agerpres. Astfel, din primele date, este vorba despre șaizeci şi opt de angajaţi ai Spitalului Universitar Regional din Malaga, care au fost diagnosticaţi cu COVID-19, a precizat Guvernul regional din Andaluzia.

În aceste condiții, autorităţile sanitare spaniole au dat asigurări că investighează în continuare sursa acestor infectări. Cu toate acestea, au adăugat că toţi cei 68 de angajaţi medicali depistați pozitiv la infecția cu coronavirus, au participat la o petrecere de Crăciun.

Petrecerea ar fi fost organizată pe data de 1 decembrie, iar la aceasta ar fi fost prezente 173 de persoane, în total.

De asemenea, toți cei care au contractat COVID-19 au prezentat teste antigen cu rezultat negativ sau dovada vaccinării cu doze de supra-rapel ("booster") înainte de a participa la petrecere, au dezvăluit autorităţile sanitare spaniole.

 

Spania a confirmat un total de nouă cazuri de infectare cu varianta Omicron



Cu toate acestea, autoritățile spaniole iau în calcul și alte posibilități, astfel că o altă sursă a focarului de COVID-19 ar putea fi o masă festivă organizată pentru angajaţii acelui spital.

Pentru moment, persoanele testate pozitiv prezintă simptome uşoare, în urma infecției cu Sars-Cov-2. De asemenea, în contextul actual al pandemiei și al variantei Omicron, care s-a răpândit rapid în Europa, autorităţile medicale din Andaluzia le-au recomandat angajaţilor din spitale să nu participe la petreceri de Crăciun în acest an.

Patru cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în Insulele Baleare, au raportat autorităţile medicale spaniole.

Până în acest moment, Spania a confirmat un total de nouă cazuri de infectare cu varianta Omicron, potrivit Ministerului Sănătăţii din această ţară, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel