Sorina Pintea, despre SĂNĂTATEA din România: „Mă dezamăgesc aceste gesturi în campania electorală”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit astăzi, la „100 de minute” despre Sănătatea din România, în contextul criticilor europene din alte domenii care vizează România, spunând că multe dintre aceste manifestări sunt unele clar electorale.

„Pe mine mă dezamăgesc aceste gesturi în campania electorală. Cu o oră în urmă am încheiat întâlnirea informală a miniștrilor Sănătății și a fost un real succes. Tema principală pe care noi am abordat-o astăzi a fost legată de terapii inovative. Drumul medicamentului de la faza de test până la pacient. Astea cred că sunt temele principale pe care cred că ar trebui să le dezbatem. Au fost subiecte curajoase, au fost nevoiți să recunoască toți că toate țările au probleme cu accesul la aceste terapii inovative. Am pus în discuție mobilitatea pacienților.

Citește și Sorina Pintea, DECIZIE în privința unui spital din România

Am să cer colegilor mei din țările respective legislația, să vedem ce putem face. Suntem foarte europeni, am fost apreciați, am fost mândră că sunt româncă, pentru că am fost respectată. Am simțit că România a fost astăzi pe harta Sănătății europene.

Au fost multe discuții în spațiul public, de ce sunt camere, de ce sunt președinții de CJ. În primul rând anunțat președintele CJ sau al autorității care deține spitalul, dădeam telefon, mă întâlneam cu președintele respectiv și îl rugam să vină cu mine. Când intram în spital era anunțată și presa.

Citește și Sorina Pintea, vizită inopinată într-un spital. Cere DEMITEREA unor cadre medicale din cauza MIZERIEI

Nu numai că am găsit mizerie, ci și respectarea unor reguli minime. La Ploiești am discutat cu medicii, ei au înțeles greșit demersul meu, dar cred că după două ore de discuții au înțeles ce îmi doresc. Până la urmă, dacă echipa nu funcționează corect, actul medical poate fi compromis. Medicii cred că au fost furioși la început. Sigur că se duce un ministru să vadă. Ați prezentat la TV diverse cazuri. Ministrul este întrebat, dar teoretic este un manager, o echipă la DSP, care trebuie să își facă treaba”, a declarat Pintea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel