Sfântu Gheorghe. Ginecologul testat pozitiv pentru coronavirus, urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV
Foto: ILUSTRATIV

Medicul diagnosticat cu noul tip de coronavirus este urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Medicul ginecolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, diagnosticat cu COVID-19, este urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, informează Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Potrivit unui comunicat de presă remis, astăzi, AGERPRES, dosarul penal a fost înregistrat duminică, la scurt timp după ce autorităţile au anunţat că medicul a fost diagnosticat pozitiv, iar trei secţii ale spitalului au intrat în carantină, existând suspiciunea de contaminare a pacienţilor şi personalului medical.

"În data de 22.03.2020 s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe un dosar penal în care s-a dispus, în aceeaşi dată, începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (...). Organele de cercetare au reţinut că un medic ginecolog din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Dr. Fogolyan Kristoff' din municipiul Sfântu Gheorghe s-a aflat în cursul lunii martie 2020 în Austria şi, în data de 21.03.2020, a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19. În urma verificărilor, s-a stabilit că Austria este inclusă în zonele de risc pentru care există obligaţia izolării la domiciliu la revenirea în ţară", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

 

Au fost izolate 60 de persoane de pe trei secții

 

Cercetările se efectuează de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna - Poliţia Municipiului Sfântu Gheorghe, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Ieri seară, conducerea spitalului a comunicat că testele COVID-19 făcute angajaţilor care lucrează la secţiile Obstetrică-ginecologie, Neonatologie şi Blocul de naşteri sunt negative.

Precizarea a venit la scurt timp după ce conducerea instituţiei a confirmat că un medic a fost diagnosticat cu COVID-19, iar una dintre măsurile imediate a fost izolarea în cele trei secţii, timp de 14 zile, a celor 60 de persoane, dintre care 39 de pacienţi şi 21 de cadre medicale, care ar fi putut intra în contact direct sau indirect cu acesta.

 

A fost demarată o anchetă epidemiologică

 

De asemenea, au fost stopate internările, a fost decontaminat spitalul şi a fost demarată şi o anchetă epidemiologică pentru a identifica, pe cât posibil, toate persoanele care ar fi putut contacta virusul în aceste împrejurări.

Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a declarat că medicul diagnosticat cu COVID-19 a acordat consultaţii medicale şi în Policlinică în perioada 8-18 martie, respectiv 10 zile.

Acesta a mai menţionat că încă nu este clar dacă medicul a contactat virusul în Austria, unde a fost în concediu, sau după ce a revenit în ţară, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel