Şeful Spitalului Judeţean Covasna: "Pacienţii COVID nu au motive să se plângă de condiţii"

Andreea Cosma / 30 apr 2020, 16:02 Salveaza PDF Comentarii
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, care au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, nu au motive să se plângă de condiţiile oferite, afirmă conducerea instituţiei.

Directorul medical al spitalului, dr. Roşu Mátyás, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe online, că în spaţiul public au apărut o serie de afirmaţii nefondate legate de condiţiile improprii în care ar fi cazaţi şi trataţi bolnavii, pe care doreşte să le clarifice.

"Aş vrea să mă refer la anumite lucruri, pentru că au apărut şi pe Facebook, am avut şi anumite plângeri vizavi de condiţiile în care sunt trataţi aceşti pacienţi, s-au spus foarte multe lucruri care sunt foarte departe de adevăr şi anume trebuie să vă spun că pacienţii noştri sunt toţi pozitivi şi toţi sunt cazaţi sau internaţi în clădirea nouă care a fost recent renovată, arată foarte bine. Stau în saloane cu două paturi, cu baie proprie, se dezinfectează şi se face curat în fiecare zi, în fiecare salon. Nu sunt saloane insalubre, asta nu este adevărat. Au săpun, hârtie igienică, măşti chirurgicale de schimb putem să dăm şi pacienţilor. Hrana din spital este aceeaşi pentru toţi pacienţii noştri, asta mănânc şi eu când sunt de gardă în spital. De două ori pe săptămână avem supă de chimen, de asta s-au plâns anumiţi pacienţi, de supa de chimen. Nu prea îmi place nici mie, dar mama mea s-ar bucura", a declarat dr. Roşu Mátyás.

Potrivit acestuia, spitalul are medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi, iar personalul medical este echipat corespunzător.

"Personalul medical este echipat complet cu combinezoane, măşti, ochelari, mănuşi, papuci şi viziere de protecţie. Nu poartă ecuson, asta e una dintre plângeri, şi pacienţii nu ştiu cu cine stau de vorbă. (...) Acolo unde este nevoie se acordă şi tratament psihologic prin telefon. E adevărat, colega psiholog nu merge în spital, dar telefonic vorbeşte cu pacienţii, care au nevoie de consultaţii, zeci de minute pe zi", a mai spus directorul unităţii sanitare.

Potrivit conducerii instituţiei, la ora actuală în spital sunt internaţi 47 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 12 preluaţi din judeţul Braşov, care au şi alte probleme, de natură ortopedică sau chirurgicală. De asemenea, trei pacienţi diagnosticaţi pozitiv se află la secţia de Terapie Intensivă, unul în stare critică şi doi ventilaţi.

În Spitalul Judeţean mai sunt internate în prezent şi opt persoane suspecte de COVID-19, printre care şi un pacient din grupa de vârstă cuprinsă între 0 şi 9 ani, majoritatea fiind asimptomatici sau prezintă simptome de boală uşoare. 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy