Șefa spitalului care a lăsat o femeie să nască pe trotuar are un salariu lunar de peste 16.000 de lei - DOCUMENT

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Daniela Ianuș, șefa spitalului din Urziceni (Sursa foto: captură Digi24)
Daniela Ianuș, șefa spitalului din Urziceni (Sursa foto: captură Digi24)

Daniela Ianuş, şefa spitalului din Urziceni, acolo unde o tânără a născut pe trotuarul din fața unității, are o avere impresionantă. Ea câștigă peste 16.000 de lei lunar.

Daniela Ianuş, managerul spitalului din Urziceni, acolo unde o tânără a născut pe trotuarul din fața unității, este de părere că nu are de ce să îşi dea demisia.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, șefa spitalului din Urziceni are o avere impresionantă.

Astfel, Daniela Elena Ianuș deține mai multe terenuri agricole și forestiere în județul Ialomița, precum și două terenuri intravilane. Potrivit declarației de avere depusă în iunie 2023, ea și soțul ei și-au construit o casă de vacanță la Moieciu de Jos, au cumpărat un apartament în București și au moștenit o casă în Urziceni și 1/4 dintr-o altă casă de la Manasia (Ialomița).

Ianuș are și două mașini Dacia Duster și Dacia Nova, timbre filatelice evaluate la 8.500 de euro, aproape 110.000 de lei în conturi, părți sociale la Agroman Com SRl de 155.000 de lei, dar și două credite: unul la BT de 43.984 lei, scadent în anul 2029 și unul la BCR de 60.940 lei, scadent în anul 2027.

În ultimul an, Daniela Elena Ianuș a primit o donație de 5,7 ha teren agricol, în valoare de 199.500 lei, de la Gavrilă Burlea. Ca manager al spitalului din Urziceni, a încasat un venit net anual de 123.176 de lei.

Concret, şefa spitalului are un salariu lunar de 16.625 de lei.

Soțul ei a încasat venituri ca profesor la Liceul Tehnologic Sfânta Ecaterina din Urziceni, de 44.388 lei și de la casa de pensii din "legi speciale" suma de 17.256 lei. Cei doi au primit din arendă suma de 2.280 lei.

Declarația de avere este publică și poate fi consultată de oricine. Descarcă AICI documentul.

declaratie-avere-daniela-ianus-1

declaratie-avere-daniela-ianus-2

Șefa spitalului din Urziceni nu i-a răspuns la telefon ministrului Rafila

 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a declarat la postul Antena 3 CNN că, după ce cazul tinerei care a născut în faţa spitalului a fost făcut public, a încerca să ia legătura cu şefa spitalului, însă aceasta nu i-a răspuns la telefon.

"Eu am sunat-o de mai multe ori, ieri, pe doamna manager. Nu a răspuns la telefon, nu am avut cum să iau legătura cu ea. Am sunat-o în cursul zilei de ieri şi nu am reuşit să discutăm.

Trebuie să înţelegem că un spital nu este o instituţie oarecare, ci este o instituţie care trebuie să acorde servicii medicale, ăsta este rolul spitalului", a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel