„Se omoară oameni prin sedare. Mai mult pe cei ai căror copii erau plecați în străinătate“: Mărturia șocantă a unei asistente din Sibiu

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O asistenta medicală de la spitalul din Sibiu lansează noi acuzații șocante privind tratamentul de care aveau parte bolnavii internați la secția ATI. Ea spune că pacienții mureau cu zile, legați de paturi și sedați, cei mai mulți dintre ei fiind oameni singuri, ai căror copii sunt plecți prin străinătate.

Asistenta medicală lansează noi acuzații șocante privind tratamentul de care aveau parte bolnavii internați la secția ATI din Sibiu. „Am văzut acolo cum se omoară oameni prin sedare”, a spus asistenta. Și continuă mărturia șocantă. „Mi se spunea că a fost agitat, l-au sedat și a făcut stop, l-au resuscitat, dar, din păcate. La toți pacienții care au fost legați și strânși, foarte strânși, n-am văzut decât mâini umflate, edeme la picioare“.

„Se miza mai mult pe oamenii care n-aveau aparținători, pe oamenii ai căror copii erau plecați în străinătate și pe oamenii ai căror aparținători nu veneau la ușa modularului. Aia însemna că oamenii aceia nu au pe nimeni și atunci poți să faci ce vrei cu ei“, a mai spus asistenta, sub protecția anonimatului, la Digi 24.

Afirmațiile asistentei vin la doar o zi după ce publicația locală Turnul Sfatului a publicat mărturia unui fost asistent, care a acuzat că „nu am văzut pe nimeni intubat care să fie apoi detubat la ATI Sibiu”. El a mai spus că bolnavii „nu mor de COVID, mor de clostridium, mor asfixiați, mor sedați”.

Cum răspunde spitalul din Sibiu

 

Spitalul Județean Sibiu a respins acuzațiile, iar șeful ATI a explicat pentru presa locală că legarea de pat a pacienților „se practică în toate secțiile de terapie intensivă, fiind utilă la pacienții agitați până când se instalează efectul sedativelor administrate”. Însă, după dezvăluirile asistentului, procurorii au anunțat că deschid dosar penal pentru omor la ATI Sibiu, urmând ca un procuror din cadrul Parchetului să facă cercetări în cauză.

Și ministerul Sănătății a anunțat însă că a solicitat „demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanți ai Corpului de Control al ministrului și Inspecției Sanitare de Stat”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel