Școli în scenariu ROȘU în Iași: Șase elevi și șase profesori depistați pozitiv la COVID-19 după începerea cursurilor

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a anunţat, joi, că începând cu data de 14 septembrie au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus şase elevi şi şase profesori de la unităţi de învăţământ din judeţ. 

Potrivit unui comunicat de presă, în momentul de faţă nu sunt înregistrate focare de infecţie cu COVID-19 în unităţile şcolare.

"Referitor la cazurile menţionate, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi efectuează în prezent anchete epidemiologice individuale, fiind vorba despre cazuri sporadice.

Cu privire la posibilele cauze de infectare a acestor persoane, putem face referire la transmiterea comunitară sau la focarele familiale şi nu la o infectare cauzată de prezenţa la orele de curs desfăşurate în unităţile de învăţământ. Pentru aplicarea măsurilor prevăzute de Ordinul Comun al MS şi MEC nr. 5487/1494/2020, în cazul apariţiei mai multor cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o instituţie de învăţământ se vor stabili măsurile ce se impun cu privire la desfăşurarea activităţii didactice, aplicându-se scenariile prevăzute în aceste situaţii", se menţionează în comunicatul de presă al DSP Iaşi citat de Agerpres.

În acelaşi document se precizează faptul că unităţile de învăţământ din comuna Bivolari vor trece în cursul săptămânii viitoare de la scenariul roşu de funcţionare în scenariul galben, decizia fiind luată în şedinţa de joi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel