SCANDAL de proporții la Arad: Număr suspect de mare de doze de morfină administrate la două secţii ATI

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Într-o secţie a Spitalului Judeţean Arad, pentru 17 paturi au fost folosite într-o lună 6.000 de doze de morfină. Medicii spun că substanţele opioide au fost administrate pacienţilor conform protocoalelor. 

11 medici de la Spitalul Judeţean Arad spun că dozele de morfină şi alte substanţe opioide nu sunt pierdute, ci au fost administrate pacienţilor conform protocoalelor.

Într-o poziţie comună, ei subliniază că în cele două secţii ATI unde au fost constatate inadvertenţele au fost trataţi 1.100 de pacienţi care au avut nevoie de ventilaţie mecanică.

Pentru acest lucru este necesară sedarea cu substanţe opioide, iar dozele variază în funcţie de greutatea pacientului, comorbidităţi, etc. De exemplu, o persoană de 90 kilograme poate primi de la 7 la 50 de fiole de morfină pe zi, iar la un număr mediu de 7 pacienţi, sunt folosite între 50 şi 350 de fiole de morfină pe zi.

O anchetă de lungă durată

 

Însă până la deznodământ mai avem de aşteptat.

„Va mai dura puţin, pentru că este de analizat foaie cu foaie şi pagină cu pagină, în comparaţie cu ghidurile aprobate. Nu este o anchetă care se va desfăşura foarte repede, este de lungă durată, astfel încât să avem concluzii corecte şi să se spună lucrurile corecte”, a declarat Lenuta Timiş, director.

Parte a acestei anchete este şi DSP. Horea Timiş, directorul instituţiei, a spus, întrebat cum vede explicaţia medicilor, că aşteaptă, totuşi, concluzii oficiale.

„Trebuie să vedem finalitatea acelui raport. Acela este un document legal, făcuţi de medici specialişti, ATI. Ce zic este important”, a precizat el.

Conducerea unităţii a constatat că într-o secţie, pentru 17 paturi, au fost folosite într-o lună 6.000 de doze. În acelaşi timp, pe 27 de paturi din altă secţie, în aceeaşi perioadă, au fost utilizate 3.000 de fiole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel