Șapte români, fraude de milioane de euro în Italia: 400 de conaționali lucrau, la negru, pentru ei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Milioane de euro pentru fraudă fiscală și muncă forțată în legătură cu angajarea a peste 400 de muncitori români, ilegali. În cadrul anchetei Guardia di Finanza, șapte cetățeni români sunt cercetați pentru infracțiuni fiscale de milioane de euro. 

Au fost identificate cinci societăți "străine" și au fost dispuse confiscări de 840 000 EUR. Se presupune că venituri de 5,3 milioane de euro au fost deduse de la impozitare, în timp ce contribuțiile și impozitele reținute la sursă s-au ridicat la 3,1 milioane de euro.

Șapte români, fraude de milioane de euro în Italia

 

Activitatea a pornit de la o analiză a contextului din provincia Pordenone privind prezența societăților străine care operează în domeniul furnizării de forță de muncă pentru întreprinderile și șantierele navale din Monfalcone și Veneția, care a permis identificarea mai multor societăți de drept românesc cu sedii formale în străinătate, împrejurare pentru care acestea nu respectau nicio obligație de raportare, atât în scopuri fiscale, cât și de asigurări sociale.

Din câte s-a constatat, aceste societăți au utilizat lucrători specializați, în mare parte cetățeni români care locuiesc temporar în Italia și care sunt angajați în mod oficial în baza unor contracte de drept străin.

400 de conaționali lucrau, la negru, pentru ei

 

În plus, acestea au făcut obiectul unor alerte de combatere a spălării banilor pentru "tranzacții suspecte" în legătură cu tranzacții mari în numerar care au fost apoi folosite pentru plăți "din buzunar" către lucrători, potrivit Il Gazzettino.

S-a constatat că sutele de angajați gestionați de societățile în cauză, detașați pe șantierele și în fabricile unor societăți italiene active în sectorul metalurgic din regiunea Triveneto (în special în provinciile Veneția, Treviso, Gorizia și Udine), au fost angajați în baza unor contracte reglementate de legislația română, Aparent cu salarii brute de câteva sute de euro - și cu contribuții de asigurări sociale aferente de câteva euro pe lună, așa cum prevede legislația românească -, în timp ce în realitate aveau salarii orare cuprinse între 6 și 9 euro și primeau salarii lunare cuprinse între 1. între 400 și 2.000 de euro, aproape în concordanță cu contractele naționale. Aceste plăți au fost efectuate către personal în numerar, în afara evidențelor contabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel