Românii din diaspora vor plăti contribuția pentru sănătate!

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Noul Cod Fiscal îi obligă pe românii cu rezidența în tară, care lucrează în străinătate să plătească pentru sănătate.

Din 2016 contribuția la sănătate va fi achitată și de românii care muncesc în străinătate, dar au rezidența în România. Această prevedere apare în noul Cod Fiscal.


Concret, în actul normativ se menționează că vor achita contribuția la sănătate toți cei care sunt rezidenți în România. Nu este cazul celor care constituie excepții de la plata acestor contribuții. Automat, prevederea se răsfrânge și asupra celor care realizează venituri în străinătate, dar și asupra acelora care nu înregistrează nicio formă de venit în România.

Mai mult, din 2017, această contribuție se va achita chiar dacă unele persoane o plătesc deja pentru alte tipuri de venit. Astfel, de exemplu, dacă în 2015 și 2016 pentru veniturile din dividende nu se plătește contribuție la sănătate de către acei români care achită contribuția pentru alte forme de venit, din 2017 lucrurile se schimbă.

Indiferent că se plătește contribuția la sănătate deja pentru alte tipuri de venituri, aceasta va fi achitată și pentru cele provenite din dividende.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel