Toate școlile din orașul Bacău trec de luni în scenariul roșu

Liviu Ludovic |
Data publicării:
scoala_online
scoala_online

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bacău a decis, vineri, că toate școlile din orașul Bacău vor trece, începând de luni, pentru o perioadă de 14 zile, în scenariul roșu de funcționare. De asemenea, purtarea măștilor a devenit obligatorie în toate spațiile publice din județ. 

CJSU Bacău a instituit obligativitatea purtării măștilor de protecție în toate spațiile publice închise și deschise din județ.

„În cazul unei suspiciuni de infectare cu SARS-COV2, persoanele în cauză se izolează într-un spațiu ales voluntar sau într-o unitate medicală specializată, după caz, până la primirea rezultatului testului epidemiologic”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Bacău.

De asemenea, CJSU a hotărât ca toate unitățile de învățământ din municipiul Bacău să țină cursurile on-line, potrivit ccenariului 3, pe o perioadă de 14 zile, începând de luni. „Directorii unităților de învățământ preuniversitar, vor stabili pentru elevii din anii terminali (clasele a IV a, a VIII-a și a XII-a) un program de recuperare a materiei în format „față în față” care va fi implementat, după terminarea perioadei în care cursurile se vor efectua on-line”, se mai arată în comunicatul citat de Mediafax.

Totodată, s-a decis suspendarea, pe o perioadă de 14 zile, a activității firmelor din domeniul jocurilor de noroc, dar și a restaurantelor și cantinelor care își desfășoară activitatea în spații interioare. „Fac excepție de la prevederile art. 2, alin (4), operatorii economici care desfăşoară activităţi de preparare și comercializare a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice care deserversc unitățile de cazare specializate (hoteluri, pensiuni, cămine etc.) pentru persoanele cazate în unitățile respective”, au mai transmis reprezentanții Prefecturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel