România, pe primele locuri în UE la numărul paturilor de Terapie Intensivă. Date OFICIALE Eurostat

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Politico
Sursa: Politico

Paturi terapie intensivă. Epidemia de COVID-19 care a lovit dur continentul european a scos la lumină limitele sistemelor sanitare din cele mai dezvoltate state, multe țări fiind luate pe nepregătite de valul de îmbolnăviri. În mod suprinzător, într-un top al celor mai dotate țări privind paturile din secțiile de terapie intensivă, România se plasează pe locul 4 peste țări precum Belgia, Italia, sau Franța. 

Prestigiosul site Politico.eu publică o serie de cifre surprinzătoare. Potrivit datelor Eurostat din 2017, în România existau la acel moment 21,4 paturi de terapie intensivă la 100.000 de locuitori.

Această cifră plasează România în fața unor țări mult mai dezvoltate, precum Belgia, Marea Britanie, Italia, Franța sau Spania. 

Germania este de departe cea mai bine echipată, cu 29,2 paturi la 100.000 de persoane. Luxemburg, Austria și România se află în poziții la fel de puternice, cu peste 20 de paturi la 100.000 de persoane. În celălalt capăt al spectrului se află Portugalia, cu 4,2 paturi la 100.000 de persoane. Olanda, Slovenia, Finlanda, Grecia și Suedia urmează îndeaproape, toate având mai puțin de 6,5 paturi de îngrijire critică la 100.000 de persoane. Marea Britanie are doar 6.6 paturi, fiind la coada clasamentului, potrivit politico.eu.

Până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), fiind înregistrate 25 de decese. Recent, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că la nivelul spitalelor din România sunt 2.653 de paturi ATI și de 1.361 ventilatoare mecanice.

Iată graficul:

 

[citeste si]    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel