Româncă, plimbată două zile între spitalele care au refuzat internarea. „Au tratat-o de parcă avea lepră”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

O pacientă cu probleme de respirație a fost plimbată aproape două zile între mai multe spitale din Cluj, până să fie internată. Mama tinerei, care a relatat întreaga aventură, spune că a fost tratată de „de parcă avea lepră”.

 

„Sâmbătă, Ioana (pacienta) s-a trezit cu o durere și inflamație a amigdalelor și abia mai putea să vorbească și respira cu dificultate. A mai avut infecția asta în urmă cu cinci ani și a fost tratată la Spitalul de Boli Infecțioase. S-a dus acolo și acum, dar nu au nici cameră de gardă, nimic. E spital Covid. Noi înțelegem lucrurile acestea, dar trebuie găsită o soluție. De la Infecțioase ne-au trimis la Clujana. Acolo am stat 4-5 ore, perioadă în care i-au făcut analize la sânge și radiografie la plămâni”, a povestit mama tinerei de 25 de ani, potrivit Actual de Cluj.

De la Spitalul Clujana, femeile au ajuns la ORL pe strada Clinicilor, unde pacienta a fost supusă din nou unui triaj, după ce tocmai făcuse altul la Spitalul Clujana. În cele din urmă, un medic rezident a consultat-o pe Ioana și i-a prescris un antibiotic pe care să-l ia acasă. Numai că, peste noapte, situația s-a înrăutățit din nou. După două ore de la apel, în jurul orei 09:00, a sosit un medic de serviciu, care a consultat-o pe Ioana și a sunat imediat la Salvare.

După alte ore de așteptare, a Ambulanța a dus-o pe Ioana la Unitatea de Primire a Urgențelor la Spitalul Județean, unde nimeni nu a băgat-o în seamă pe pacientă, după cum a relatat mama ei: „Era multă lume și toți aveau altă treabă acolo. Mă refer la cei din personalul medical. Fiica mea parcă avea lepră. N-au vrut s-o consulte, au zis că nu au ei treabă cu ORL și au trimis-o la ORL, peste drum”.

 

După două zile de rugăminţi a fost internată la ORL

 

Pacienta, împreună cu sora și cu mama ei, ajung din nou la clinica ORL de pe strada Clinicilor, unde din nou i se refuză internarea. Când au văzut că situația se înrăutățește, Ana Maria, sora pacientei, a scris un mesaj pe Facebook în care a relatat întâmplările. „Abia când a luat amploare lucrurile au început să se miște. Abia atunci au internat-o și i-au dat tratament adecvat, antibiotic intravenos. Noi solicitasem asta și înainte, să ne dea o rețetă acasă, cu administrare intravenoasă pe care s-o facă cineva specializat, găseam noi pe cineva, o făceam noi.  Se putea ajunge la septicemie”, mai povestește mama Ioanei. Duminică după-masă, după două zile de plimbat între spitale, Ioana a fost internată la ORL. Evoluția stării sale de sănătate este bună, iar tratamentul pe care îl primește își face efectul, spune mama fetei.

Prefectul Mircea Abrudean, care coordonează Comitetul județean pentru Situații de Urgență responsabil în gestionarea crizei Covid-19, a declarat că știe despre caz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel