Italia. Premierul Draghi vrea sancționarea medicilor care refuză vaccinul

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Mario Draghi
Mario Draghi

Şeful guvernului italian Mario Draghi a dat asigurări vineri că guvernul său are în vedere sancţiuni împotriva personalului sanitar care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 şi riscă astfel să-şi infecteze pacienţii, informează AFP. 

"Guvernul intenţionează să intervină. Este absolut inacceptabil ca personalul sanitar ne-vaccinat să intre în contact cu bolnavi, să fie trimis în contact cu bolnavi", a declarat Draghi în cadrul unei conferinţe de presă.

Prin aceste remarci, Draghi a răspuns la o întrebare referitoare la cazul unor pacienţilor contaminaţi cu COVID-19 în Liguria, în nord-vestul Italiei, de către personal sanitar nevaccinat.

Ministrul Justiţiei, Marta Cartabia, "pregăteşte o măsură pe acest subiect; în mod firesc, forma sa şi aplicarea sancţiunilor rămân de văzut", a adăugat el.

Medicii nevaccinați infectează pacienți

 

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a precizat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că personalul medical nevaccinat împotriva COVID-19 este în număr "foarte mic".

Joi, guvernatorul regiunii Liguria, Giovanni Toti, solicitase deja o lege împotriva personalului sanitar care refuză vaccinarea, după ce doi membri ai acestuia au infectat cel puţin 12 pacienţi în două spitale din Liguria.

"Având în vedere necesitatea de a proteja cetăţenii în momente delicate, cum ar fi spitalizarea, putem avea acum condiţiile legale şi politice pentru a lua măsuri", a declarat el, îndemnând guvernul să ofere "un cadru de reglementare clar" cu privire la acest subiect, pentru a evita producerea de "haos în spitalele noastre".

Italia a înregistrat peste 105.000 de decese cauzate de COVID-19 de la începutul pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel