Rezumatul subiectelor de azi: Cele mai importante știri de marți, 21 iulie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
sirea_zilei
sirea_zilei

Știri Diaspra îți prezintă, pe scurt, principalele subiecte apărute în a doua parte a zilei.

- Pe lângă posibilitatea de a-i interna pe bolnavi, începând de marți autorităţile îi pot plasa în carantină şi pe cei suspecţi. Noua lege prevede izolarea acestora pe toată perioada de incubaţie a bolii, aşa cum a fost ea documentată ştiinţific. Lista țărilor este disponibilă AICI.

- TAROM suspendă rutele dintre România şi Egipt, Israel, Iordania, Moldova, Serbia, Turcia, Suedia, Portugalia, Israel şi Emiratele Arabe Unite până pe 15 august inclusiv, din cauza restricţiilor de călătorie.

- Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat că este pregătită să vină la Guvern, săptămâna viitoare, cu un proiect pentru creșterea alocațiilor, dar mărirea se va face într-un procent sustenabil din punct de vedere bugetar.

- Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, zis și deputatul „mitralieră“ a fost implicat într-un scandal cu poliția, într-o benzinărie, din cauza faptului că nu a purtat mască de protecție. El a fost amendat cu 1500 de  lei.

- 19 cetăţeni români angajați la o fermă din localitatea Swisttal, districtul Rhein-Sieg, Germania, au fost confirmaţi ca infectaţi cu COVID-19, informează, marţi, Ministerul Afacerilor Externe. La fermă lucrează 320 de români. Unul singur e la spital.

- Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Gheorghe Moldovan, a afirmat marţi, la Comisia parlamentară de anchetă privind românii care au plecat în străinătate la cules de sparanghel în perioada stării de urgenţă, că 45 de cetăţeni din judeţ, majoritatea din localitatea Pătrăuţi, zonă aflată sub carantină, au ajuns la Aeroportul Cluj în zilele de 8, 9 şi 10 aprilie deplasându-se pe drumuri agricole secundare, eludând astfel punctele de control.

-Fostul preşedinte al României, europarlamentarul Traian Băsescu, a declarat că pandemia de coronavirus a fost scăpată de sub control de către actualii guvernanţi care au greşit şi în privinţa carantinei.

Știrile serii din diaspora

 

- Ana Maria D. o româncă de doar 36 de  ani, a decedat recent la Genova, în Italia, răpusă de o tumoră. În afară de o mătușă, nu o va conduce nimeni pe ultimul drum. Cei doi copii ai săi, de 11 și 10 ani, au fost separați: Fata în România, băiatul în plasament, în Italia. O poveste sfâșietoare.

- José Torres, cunoscut în Spania ca „El Paletas”, suspectat de uciderea românului Valerică Giurgiuveanu, va plăti sute de mii de euro familiei. El a fost condamnat la 22 de ani de închisoare și la plata unor despăgubiri uriașe pentru văduva lui Valerică și pentru cei doi copii ai acestuia: 112.000 de euro pentru văduvă și 130.000 pentru cei doi copii. 

- Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că autorităţile locale au anunţat pentru data de 22 iulie un pericol major de incendii de vegetaţie în regiunile Attica, Viotia, Korinthia, Argolida, vest Lakonia, Insulele Creta, Evia, Chios, Lesvos, Samos şi Ikaria.

- Austria va reintroduce obligativitatea de a purta mască începând de vineri în supermarketuri, la bancă şi la poştă, a anunţat marţi guvernul, invocând creşterea continuă a numărului de cazuri de contaminare cu coronavirus.

- Cinci copii, între 3 și 14 ani, din aceeași familie, au murit într-un Renaul Scenic care a luat foc pe șosea, în Franța. Trei adulți și un alt copil sunt grav răniți, viețile lor sunt în pericol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel