MAE. FOCAR de coronavirus la o fermă din Germania cu sute de muncitori români: 19 sunt confirmați

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
captura video TVR2
captura video TVR2

 19 cetăţeni români angajați la o fermă din localitatea Swisttal, districtul Rhein-Sieg, Germania, au fost confirmaţi ca infectaţi cu COVID-19, informează, marţi, Ministerul Afacerilor Externe. La fermă lucrează 320 de români. Unul singur e la spital.

Potrivit datelor comunicate de către autoritățile germane, un număr de 19 cetățeni români au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 din totalul de 320 de cetățeni români care își desfășoară activitatea în cadrul fermei.

Conform acelorași informații, prima testare a întregului personal a avut loc în data 18 iulie, o nouă testare urmând să fie efectuată în data de 23 iulie a.c.

„În acest context, oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la situația cetățenilor români, iar o echipă din cadrul oficiului consular s-a deplasat, la data de 20 iulie 2020, la ferma în cauză“,  transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Un român pozitiv, INTERNAT în spital

 

Conform informațiilor obținute de reprezentanții consulatului, cetățenii români depistați pozitiv cu COVID-19 sunt asimptomatici, un singur cetățean român fiind internat în spital pentru o altă afecțiune, măsura fiind dispusă anterior depistării infecției cu COVID-19. În prezent, starea de sănătate a cetățeanului român internat este stabilă, precizează MAE.

De asemenea, autoritățile germane și reprezentanții fermei au precizat că, până la cea de-a doua testare, toți lucrătorii fermei au fost plasați în carantină, iar persoanele infectate au fost izolate de restul angajaților, în spații special puse la dispoziție.

De asemenea, angajatorul și-a manifestat disponibilitatea de a suporta costurile de repatriere pentru persoanele ale căror rezultate vor fi negative și la a doua testare pentru COVID-19 și ale căror contracte de muncă expiră în perioada următoare, în măsura în care aceștia vor opta pentru revenirea în țară, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel