Violeta Alexandru: „Sunt pregătită să intru în Guvern cu o creștere a alocațiilor”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
violeta_alexandru
violeta_alexandru

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat că este pregătită să vină la Guvern, săptămâna viitoare, cu un proiect pentru creșterea alocațiilor, dar mărirea se va face într-un procent sustenabil din punct de vedere bugetar.

Întrebată de Tudor Mușat, marți seară, în direct pe B1 TV, ce se întâmplă cu alocațiile, Violeta Alexandru a răspuns: „Premierul m-a rugat să mă pregătesc în acest sens și permiteți-mi să am în primul rând o discuție cu domnia sa. În mod evident, suntem conștienți de decizia Curții și vom găsi o soluție și aici. PNL este partidul care a crescut alocațiile, adică nu e vorba că nu înțelegem sau că nu suntem conștienți că există această nevoie, dar să dublezi... eu vă spun, la minister, în fiecare dimineață am proiecte PSD două teancuri, două teancuri de proiecte legislative să dublăm, să triplăm, să dublăm, să triplăm.

Orice are nevoie de mai mult în țara aceasta, în mod cert. Problema este că atât este bugetul, iar din el trebuie să acoperi toate aceste nevoie. A dubla peste noapte fără să spui de unde – a face gesturi dublu, triplu – nu e o abordare responsbilă. Prin urmare, premierul mi-a cerut să fiu pregătită în acest sens”.

Referitor la argumentul vehiculat de opoziție, cum că dublarea alocațiilor nu este „astronomică” și s-ar putea concretiza, ministrul Muncii a explicat: „Nu este mult și PNL, nu PSD, în acești ani a generat o creștere a alocației, tocmai pentru că știm că nu este mult, dar să spui dublu, triplu este o abordare profund iresponsabilă. Da, vom crește alocațiile. Eu sunt pregătită săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creștere în privința alocațiilor, dar o vom face cu siguranță cât să fie sustenabilă în buget”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel