Austria reintroduce obligativitatea de a purta mască: Situații deosebite

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Austria va reintroduce obligativitatea de a purta mască începând de vineri în supermarketuri, la bancă şi la poştă, a anunţat marţi guvernul, invocând creşterea continuă a numărului de cazuri de contaminare cu coronavirus, relatează AFP şi Reuters.

"Am decis să facem obligatorie purtarea măştii în supermarketuri, la bancă şi la oficiile poştale pentru a proteja persoanele din grupele de risc obligate să se deplaseze" în astfel de locuri, a declarat cancelarul Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă.

"Masca are de asemenea un efect simbolic: dacă ar dispărea din viaţa de zi cu zi, suntem mai puţin atenţi", a adăugat el.

Ţară cu 8,8 milioane de locuitori, Austria şi-a închis la mijlocul lunii martie frontierele, aeroporturile, toate magazinele neesenţiale, restaurantele, şcolile şi universităţile.

Apoi Austria şi-a redeschis treptat magazinele şi a făcut obligatorie purtarea măştii în supermarketuri la începutul lunii aprilie, înainte de a relaxa măsurile de prevenţie. Masca nu mai rămăsese obligatorie decât în farmacii, în transportul în comun şi la frizerie şi coafor.

Creștere a cazurilor



Luni, pentru prima dată de la 29 mai, numărul spitalizărilor legate de coronavirus a trecut de 100 în Austria, unde 710 persoane au murit din cauza bolii COVID-19. Mai puţin de 20.000 de contaminări erau înregistrate până marţi.

Recent au apărut focare în interiorul şi în apropierea Vienei, precum şi în landul Austria Superioară, care se află la graniţa cu Germania şi Cehia. Câteva din aceste focare sunt legate de biserici, iar Austria a raportat o creştere a cazurilor importate din Balcani, astfel că a emis atenţionări de călătorie pentru ţările din această regiune.

Kurz a spus că vor fi introduse cerinţe de testare mai stricte pentru persoanele care vin din Balcani şi vor fi aplicate restricţii pentru a reduce dimensiunea serviciilor religioase şi pentru a determina bisericile să se închidă în cazul apariţiei unui test pozitiv cu coronaviru, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel