RĂSTURNARE de situație în cazul tragediei de la Babeș: TIR-ul ATI avea probleme și a fost REFUZAT de medicii din Ploiești

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a declarat, marți, că TIR-ul de ATI care a avut o defecțiune și trei oameni au murit a avut probleme cu oxigenarea și climatizarea încă de la început, iar medicii de la Spitalul din Ploiești au refuzat să mai ducă pacienți în el.

TIR-ul de ATI de la Spitalul „Victor Babeș” care a avut o defecțiune luni și a lăsat fără aer pacienții din interior, trei dintre ei decedând, a mai avut probleme, a declarat, marți, la Antena 3, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

„Acest TIR a avut foarte multe probleme încă de la început. Din ceea ce au relatat medicii care trebuiau să lucreze acolo, ventilatoarele dădeau erori. Nu puteau pune mai mult de 8 persoane la aceste ventilatoare, deși el era prevăzut pentru 12 locuri la terapie intensivă. Ei (medicii – n.r.) au solicitat din partea firmei care se ocupă de mentenanță un aviz scris că îl pot folosi la capacitate maximă, altfel nu mai intră. Nu l-au mai folosit. Au refuzat să îl folosească din cauza acestor probleme care au apărut. Nu știu dacă din această cauză a fost transferat. Știu că au refuzat să îl folosească”, a spus Toader.

TIR-ul de Terapie Intensivă a fost la Spitalul de Urgență Ploiești în luna iunie a anului trecut. Medicii au reclamat atunci probleme cu oxigenarea și climatizarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel