Raed Arafat, reacție în urma numărului record de cazuri: „Asta e singura soluție prin care putem controla situația”

Raed Arafat
Raed Arafat

Raed Arafat a vorbit la Antena 3 despre numărul record de cazuri din ultimele 24 de ore. Pe data de 27 august în România au fost înregistrate 1.504 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Numărul de cazuri înregistrat în ultimele 24 de ore este cel mai mare de până acum. În acest context, Raed Arafat precizează că respectarea regulilor minime de protecție este singura soluție pentru a stopa creștea numărului de cazuri.

„Numărul de azi care se raportează la ora 13, este cel mai mare număr de până acum. Pentru restaurante eu ce am zis, este că în cazul în care se decide deschiderea lor, partea medicală stabilește condițiile în care ele vor funcționa. Astăzi va avea loc ședința în acest sens și acolo se vor stabili condițiile. Bineînțeles orice act pe care îl facem, că este vorba de școli, revenirea la locul de muncă, toate astea sunt riscuri care trebuie luate în considerare. Singura soluție care rămâne pentru limitarea creșterii este respectarea regulilor! Respectarea regulilor minime de protecție este singura soluție pentru a controla situația în acest moment, pe lângă măsurile pe care putem să le luăm pe zone, pe regiuni dacă apare ceva deosebit”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.   

 

Respectarea regulilor, extrem de importantă la locul de muncă 

 

„Nu sunt probe sau dovezi că cele mai multe infectări se întâmplă la locul de muncă, dar rămâne un loc important unde infectarea poate să aibă loc dacă lumea nu respectă regulile. Recomandările pentru reducerea aglomerației rămân valabile iar la locul de muncă insistența asupra regulilor, purtarea măștii în birourile în care sunt mai multe persoane este esențială. Portul măștii devine extrem de important, dezinfecția înainte să urci în lift, toate aceste lucruri sunt acțiuni mici cu un impact mare. Dacă am febră, nu merg la locul de muncă, toate astea sunt modalități care pot reduce riscul infestării”.  

Raed Arafat a declarat că numărul testelor trebuie crescut pentru a câștiga lupta împotriva coronavirusului: „Numărul testelor trebuie crescute iar când vor deveni disponibile testele rapide, asta va duce la o creșetere semnificativă a numărului de teste, sunt în curs de validare la nivel de Uniunea Europeană”. 

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy