Raed Arafat, despre sfârșitul pandemiei de coronavirus. Anunțul așteptat de toți românii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Raed Arafat
Raed Arafat

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat a vorbit, marți, despre când ar putea avea loc sfârșitul pandemiei de coronavirus.

„Nu avem deocamdată o descreștre evidentă. La orice moment se poate ajunge la mai rău și la o creștere, mai ales dacă nu se respectă regulile. Apariția și a virozelor înseamnă și dificultăți în diagnosicare. Se poate ca unii să le aibă pe amândouă, de asta recomandăm vaccinarea împotriva gripei sezoniere.Impactul va fi asupra sistemului sanitar. Gripa sezonieră oricum avea impactul ei. Asta se va adăuga asupra efectelor pe care le va avea SARS-Cov-2 în continuare.

Acum vedem o scădere, dar e posibil ca în timpul toamnei, când revin oamenii la serviciu, școli, vor duce la o creștere. Depinde de cât de mult respectă populația regulile.

Ne așteptăm ca cel puțin în toamnă și iarnă să avem un efect mai mare decât până acum, de asta ne concentrăm pe creșterea capacității secțiilor ATI, pe partea COVID. Am crescut numărul locurilor, am reușit și cu sprijinul dotărilor care au intrat în stocurile strategice la București, Mureș, Cluj, la Brașov urmează să crească numărul paturilor ATI, la Timișoara, Ploiești, la Argeș au ajuns unităților mobile. 

Pandemia nu a trecut și s-ar putea chiar să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău din această pandemie. Adică poate lucrurile să devină și mai rele. La iarnă să fie mai rău.

Noi nu putem rezolva o problemă sau limita un risc fără participarea populației. Populația e un factor foarte important în această ecuație. Dacă toți înțeleg că trebuie să trecem acest hop împreună, atunci poate reușim să limităm impactul și să nu ajungem ca în alte țări.

Virusul va rămâne probabil și va trebui să învățăm în viitor să trăim cu el, dar poate că impactul lui va scădea mult la sfârșitul anului viitor”, a spus Raed Arafat la B1 TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel