Raed Arafat, despre înmulţirea cazurilor de COVID-19 în România: "Un SEMNAL că situaţia nu este sub control. S-ar putea să revenim la unele măsuri"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Secretarul de stat Raed Arafat este îngrijorat de ultimele cifre privind evoluţia cazurilor de coronavirus din România şi îndeamnă în continuare la respectarea regulilor. În cazul în care numărul îmbolnăvirilor şi deceselor continuă să crească, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă avertizează că s-ar putea să fie reintroduse unele măsuri restrictive de dinainte de relaxare.

"Normal că trebuie să ne atragă atenţia şi să urmărim ce se întâmplă în următoarele zile, să vedem mâine-poimâine care va fi situaţia.

Oricum, este un semnal că situaţia nu este sub control aşa cum ne-am dori-o noi şi că trebuie să fim foarte atenţi în respectarea regulilor de distanţare fizică care se solicită de către noi populaţiei şi să continuăm să lucrăm împreună pentru a împiedica o posibilitate pe care nimeni nu o vrea şi anume să revenim la un număr mare de cazuri şi să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri din nou.

Deci aici, chiar dacă sunt măsuri de relaxare care au fost luate şi care sunt binemeritate pentru cei care au stat acasă şi au suportat măsurile de restricţie, totuşi trebuie să avem grijă mare în respectarea regulilor mai departe. Purtarea măştii, distanţarea, toate regulile de igienă despre care am vorbit să fie respectate mai departe", a declarat Raed Arafat, în direct la Digi24.

Până pe 4 iunie, în România, au fost confirmate 19.907 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.919 au fost declarate vindecate și externate. 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 238 noi cazuri de îmbolnăvire, iar numărul celor decedaţi a ajuns la 1.305.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel