Putin rămâne fără rachete, tancuri și avioane, pentru că toate piesele erau fabricate în Ucraina

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Vladimir Putin ar fi rămas fără rachete, tancuri și avioane, deoarece piesele pe care se bazează acestea sunt fabricate în Ucraina, scriu jurnaliștii britanici de la publicația The Telegraph. 

Motoarele elicopterelor militare rusești și alte componentele cheie pentru navele de război, rachetele de croazieră și majoritatea avioanelor de luptă ale Rusiei sunt toate fabricate în unități din Ucraina, relatează publicația britanică The Telegraph.

Fabricile, care produc, de asemenea, piese pentru tancuri și rachete sol-aer, nu mai aprovizionează armata lui Vladimir Putin.

La începutul acestei săptămâni, Moscova a declarat că va reduce activitatea militară în apropierea capitalei ucrainene și a orașului Cernihiv din nordul țării. Rusia a declarat că retragerea va contribui la creșterea încrederii în cadrul negocierilor de pace, însă afirmațiile au fost întâmpinate cu scepticism.

Ucraina și aliații săi au avertizat că Kremlinul nu promovează încrederea, ci, în schimb, intenționează să se regrupeze și să mute atenția către regiunea ucraineană Donbas.

De asemenea, există temeri că vor fi înregistrate noi atacuri ce vor viza orașul portuar Mariupol, care ar putea fi folosit de armata rusă pentru a aduce noi arme în țară.

Stocurile de armament al armatei ruse se micșorează considerabil

 

Cu toate acestea, potrivit unor surse care au vorbit cu jurnaliștii The Telegraph, nivelul actual al stocurilor armatei ruse este "destul de rău", ca urmare a eșecului lui Putin de a cuceri Ucraina atât de repede pe cât se aștepta.

Armata rusă a rămas fără multe arme după cinci săptămâni de bombardamente susținute asupra orașelor ucrainene.

În plus, pe măsură ce trupele rusești s-au retras din Kiev, au lăsat în urmă zeci de tancuri abandonate.

Tancul de luptă T-72 este unul dintre principalele vehicule blindate ale armatei ruse, dar se pare că piesele pentru acesta sunt fabricate în Izyum, un oraș din estul Ucrainei pe care forțele lui Putin nu au reușit să îl captureze. De-a lungul conflictului, au circulat rapoarte potrivit cărora ucrainenii ar fi capturat tancuri rusești sau ar fi eliminat vehiculele blindate cu ajutorul dronelor.

Estimările serviciilor de informații din surse deschise sugerează că Rusia a pierdut cel puțin 2.000 de tancuri și vehicule blindate, deși se suspectează că cifrele reale sunt mai mari. De asemenea, se crede că Rusia nu va putea să-și refacă stocurile de rachete de croazieră Kh-55, care sunt lansate din aer și au capacitatea de a transporta focoase nucleare, deoarece și acestea se bazează pe componente importate.

Racheta Kh-55 este folosită de Rusia, China și Iran și folosește un motor fabricat la Harkov, au declarat surse de apărare de rang înalt pentru The Telegraph.

Vladimir Putin nu mai poate cumpărat arme nici din Franța

 

Sancțiunile occidentale impuse Rusiei înseamnă că Vladimir Putin nu poate cumpăra arme nici din Franța, care a furnizat echipamente în valoare de milioane de lire sterline Rusiei de la invazia Crimeei în 2014.

În timp ce rapoartele sugerează că Rusia se află în criză de arme, resursele Ucrainei sunt susținute de aliații săi.

Până în prezent, Marea Britanie a furnizat aproape 4.000 de arme antitanc de ultimă generație (NLAW) și sisteme antitanc Javelin, alături de rachete antiaeriene.

SUA alocă un ajutor suplimentar de până la 300 milioane de dolari pentru Ucraina

 

Statele Unite ale Americii vor sprijini Ucraina cu un fond suplimentar de până la 300 milioane euro.

Pentagonul va oferi Ucrainei un ajutor militar suplimentar de până la 300 de milioane de dolari, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, transmite sâmbătă AFP, citat de Agerpres.

"Statele Unite au angajat deja peste 2,3 miliarde de dolari în asistenţă militară pentru Ucraina de când administraţia Biden a preluat mandatul, dintre care peste 1,6 miliarde de dolari în asistenţă militară după invazia neprovocată şi premeditată din partea Rusiei", a spus John Kirby.

Ce conține noul pachet

 

Noul pachet de asistenţă include sisteme de rachete ghidate prin laser, drone kamikaze Switchblade, precum şi drone uşoare de tip Puma.

"Această decizie subliniază angajamentul neclintit al Statelor Unite faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în sprijinul campaniei sale eroice de respingere a războiului decis de Rusia", a declarat purtătorul de cuvânt John Kirby în comunicatul său de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel