Zelenski despre negocierile cu Rusia: „Uitați cuvintele 'denazificare' și 'demilitarizare'“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că în contextul garanțiilor de securitate, nimeni nu va vorbi despre vreo denazificare și demilitarizare inventată de Rusia.

Președintele Zelenski a declarat că Ucraina înțelege că niciun acord mai puternic privind garanțiile de securitate nu poate garanta neagresiunea Rusiei peste doi ani.

Șeful statului a făcut această declarație în cadrul unui interviu cu jurnaliștii, difuzat în cadrul unui teledon de informare.

"Uitați cuvintele denazificare și demilitarizare, nici nu vom vorbi despre asta. Denazificarea sună jignitor, putem folosi această expresie în direcția voastră (n.r. a rușilor). După cum a arătat chiar acel Bucha, am avut dreptate. Aceasta nu este o întrebare pentru noi. Dacă vrei să ți-o adresezi singur, pune-o în fața unei oglinzi", a subliniat Zelensky.

Potrivit acestuia, propunerea rusă de demilitarizare a Ucrainei "nu am perceput-o". 

Zelenski a declarat că Ucraina înțelege că nici cel mai puternic acord privind garanțiile de securitate nu va putea garanta neagresiunea Rusiei în doi ani.

Zelenski despre negocierile cu Rusia: „Uitați cuvintele 'denazificare' și 'demilitarizare'“

 

"Înțelegem că, chiar dacă semnăm cel mai puternic acord cu voi, înțelegem că Rusia se poate întoarce peste doi ani", a adăugat Zelenski.

După cum relatează UNIAN, Rusia a acceptat verbal proiectul de tratat de pace propus de Ucraina la Istanbul - cu excepția chestiunii Crimeei.

În același timp, partea rusă a confirmat că proiectele de documente sunt acum suficient de dezvoltate pentru a organiza o consultare directă între garantul ucrainean Volodimir Zelenski și dictatorul rus Vladimir Putin.

În ceea ce privește garanțiile de securitate pentru Ucraina, sunt în curs de desfășurare consultări active cu potențiali garanți. Oficial, trei țări NATO au fost deja de acord să ofere garanții exact în formatul propus de Ucraina. Acestea sunt Turcia, Germania și Italia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel