Cele mai multe victime ale unor posibile crime de război, semnalate la Borodianka (Procuratura Ucrainei)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Biroul procurorului general al Ucrainei a declarat luni seara că a înregistrat peste 7.000 de semnalări despre presupuse crime de război comise de forţele ruse în regiunea Kiev, informează dpa.

Cele mai multe victime sunt semnalate la Borodianka, la nord-vest de Kiev, a specificat procurorul general ucrainean Irina Venediktova, citată de agenţia de presă ucraineană Unian.

Biroul procurorului general a declanşat deja investigarea unor presupuse crime de război comise la Irpin, Bucea şi Vorsel.

Imagini cu civili neînarmaţi zăcând fără viaţă pe străzi în mica localitate Bucea după retragerea trupelor ruse fac de câteva zile înconjurul lumii. Trupele ruse au controlat zona timp de săptămâni, aminteşte dpa.

Cele mai multe victime ale unor posibile crime de război, semnalate la Borodianka



Ucraina, împreună cu mai multe ţări, susţine că masacrul a fost comis de soldaţii ruşi.

În replică, Moscova declară că nu are nimic de a face cu aceste asasinate şi califică imaginile drept un "fals".

Ministrul de interne ucrainean Denis Monastîrski s-a angajat să efectueze o examinare rapidă şi documentată a atrocităţilor de la Bucea.

"De îndată ce podurile pe care ruşii le-au aruncat în aer în timpul retragerii lor vor fi reparate, experţii vor avea acces" pe teren, a declarat el pentru cotidianul german Tagesspiegel în remarci publicate marţi.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii este deja implicat în colectarea probelor, a spus ministrul, adăugând că alţi experţi internaţionali se vor alătura în curând anchetei, potrivit Agerpres.

Statul Major General al ZSU raportează că trupele ruse au lansat atacuri masive de artilerie și aeriene asupra Mariupolului. 

Militarii ruși au lansat atacuri masive de artilerie și aeriene asupra orașului Mariupol

 

Ocupanții au lansat atacuri masive de artilerie și aeriene împotriva orașului Mariupol, informează Statul Major General. A început cea de-a patruzeci și una zi de rezistență eroică a poporului ucrainean la invazia militară rusă.

Armata rusă își suplimentează trupele și își concentrează eforturile asupra pregătirilor pentru o operațiune ofensivă pe teritoriul Ucrainei. Scopul este de a stabili controlul deplin asupra teritoriului regiunilor Donețk și Luhansk. Inamicul încearcă să mărească poziția unităților din zonele operaționale Tauri și Pivdennobuzsk, potrivit UNN.

Cu forțele unităților separate în componența Armatelor 6 și 20 generale, a Armatei 1 tancuri și a Flotei baltice și livoniene, inamicul și-a concentrat principalele eforturi pe pregătirea pentru reluarea operațiunilor ofensive și a încercat să perfecționeze consolidarea forțelor combinate. Inamicul își reface proviziile de alimente, combustibil, material și muniție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel