Ies la iveală noi crime ale soldaților ruși: Cinci cadavre descoperite la Motîjîn, printre care cele ale familiei primăriţei - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Ucraina. Numărul copiilor uciși în atacul cu rachete de la Kramatorsk a crescut la șapte (Sursa: captura video AFP)
Ucraina. Numărul copiilor uciși în atacul cu rachete de la Kramatorsk a crescut la șapte (Sursa: captura video AFP)

Cadavrele primăriţei din satul Motîjîn, al soţului şi fiului lor, precum şi a altor doi bărbaţi au fost descoperite în această localitate situată la vest de Kiev, au remarcat luni jurnaliştii AFP. 

Poliţiştii le-au arătat reporterilor patru cadavre pe jumătate înhumate într-o groapă săpată într-o pădure de pini din apropierea locuinţei primăriţei, precum şi cadavrul unui bărbat zăcând într-un puţ din grădină.

Potrivit poliţiei, cele cinci persoane aveau mâinile legate la spate.

Primăriţa Olga Suhenko, în vârstă de 50 de ani, soţul ei şi fiul lor au fost răpiţi de forţele ruse pe 24 martie, potrivit aceleiaşi surse.

Locuitorii satului au declarat pentru AFP că aceştia au refuzat să colaboreze cu forţele ruse.

Pe 11 martie, primarul oraşului Melitopol din sudul Ucrainei a fost răpit de militari ruşi şi eliberat după câteva zile.

Soldaţii ruşi au slăbit controlul asupra regiunii Kiev şi a nordului ţării în ultimele zile pentru a-şi concentra eforturile militare în est. 

VIDEO - ATENȚIE! Imagini cu un puternic impact emoțional!

 

 

 

Zece civili ucişi şi 46 de răniţi în bombardamentele asupra oraşului Mikolaiv

 

Zece civili au fost ucişi şi cel puţin 46 au fost răniţi în bombardamentele asupra oraşului Mikolaiv din sudul Ucrainei, a anunţat luni primarul său, Oleksandr Senkevici, transmite AFP.

Un prim atac al armatei ruse la ora 04:00 GMT a provocat un deces şi cinci răniţi, dintre care doi grav, după care un altul s-a soldat cu nouă persoane ucise şi alte 41 rănite, a declarat primarul într-un mesaj video, precizând că numărul victimelor ar putea să crească.

"Astfel, în total, zece persoane au fost ucise în aceste bombardamente şi 46 au fost rănite", a conchis el, susţinând că armata rusă a folosit arme cu submuniţie.

Duminică, opt persoane au fost ucise şi 34 au fost rănite în atacurile forţelor ruse asupra oraşului Mikolaiv şi Oceakiv, oraş situat la 60 km sud-vest, potrivit Parchetului ucrainean.

Oraş cheie pe drumul spre Odesa, cel mai mare port din Ucraina, Mikolaiv, cu o populaţie de 475.000 de locuitori înainte de război, a fost puternic bombardat, armata rusă încercând, fără succes, să îl cucerească. Presiunea atacurilor forţelor ruse pare să fi slăbit în ultimele zile.

Portul Oceakiv, oraş cu o populaţie de 15.000 de locuitori, a fost una din primele ţinte ale invaziei ruse începute pe 24 februarie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel