Bombardamente aproape de România: Aeroportul din Odesa, atacat cu rachete de către ruși

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Aeroportul din Odesa, Ucraina, a fost sâmbătă după-amiază atacat cu rachete, iar pista a fost avariată, anunță BBC News.

Trei explozii puternice au fost auzite în Odesa sâmbătă după-amiaza, iar imaginile postate pe internet au prezentat fumul dens care s-a ridicat deasupra orașului.

Presa ucraineană și martorii raportează multiple explozii în orașul Odesa din sudul țării, la scurt timp după ora locală 18.00. Un martor a declarat pentru CNN că a văzut cel puțin un avion de luptă deasupra orașului.

Opt oameni au fost uciși în atacurile rusești în urmă cu o săptămână în orașul istoric Odesa, de aproape un milion de locuitori, până acum relativ ferit de lupte.

Aeroportul din Odesa, atacat cu rachete de către ruși

 

Șeful centrului de presă al forțelor de apărare din sudul Ucrainei a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care spune că pista aeroportului din Odesa a fost avariată în urma atacului cu rachete.

Aceasta a precizat că pista nu mai poate fi utilizată.

Spațiul aerian ucrainean a fost închis zborurilor comerciale începând din 24 februarie.

Șeful administrației militare regionale din Odessa, Maxim Marchenko, a confirmat atacul cu rachete rusești asupra pistei aeroportului din Odessa.

"Astăzi inamicul a lovit din Crimeea cu un sistem de rachete de apărare de coastă Bastion. Pista aeroportului din Odessa a fost distrusă. Slavă Domnului că nu au fost victime", a declarat guvernatorul Maxim Martchenko într-o înregistrare video pe contul său de Telegram.

BOMBARDAMENTE în Ucraina, aproape de ROMÂNIA

 

El a oferit detalii despre atac în discursul său video. Potrivit acestuia, ocupanții ruși au lovit din sistemul de rachete Bastion de pe teritoriul Crimeii ocupate.

"Pista aeroportului din Odessa a suferit distrugeri. Slavă Domnului că nimeni nu a fost rănit. În regiune se desfășoară măsuri antisubversiune, care sunt puse în aplicare pentru a asigura securitatea maximă a locuitorilor din regiunea Odesa în timpul perioadei extinse de stare de asediu", a adăugat Marchenko.

Vă reamintim că anterior s-a raportat că la 30 aprilie au avut loc mai multe explozii în Odesa. Ulterior, s-a aflat că Rusia a tras rachete asupra aeroportului din Odessa. 

În Odessa a fost întărită starea de asediu din cauza unor posibile provocări în oraș: acesta va dura din seara zilei de 1 mai până în dimineața zilei de 3 mai.

Nu este singurul atac asupra unui aeroport. La 10 aprilie, aeroportul din Dnipro, un oraș industrial de un milion de locuitori din estul Ucrainei, a fost "complet distrus" de bombardamentele rusești, potrivit autorităților regionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel