Italia. Orașul Trieste vine în ajutorul ucrainenilor din Mykolaiv. Caravana de ajutor umanitar va veni miercuri, 6 aprilie

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Primele vehicule ale Protecției Civile Ana din Trieste vor pleca miercuri seară pentru a aduce alimente și medicamente solicitate de orașul ucrainean înfrățit. 

Primul convoi format din trei vehicule ale Protecției Civile Ana Trieste cu ajutoare umanitare, alimente și medicamente, solicitat în mod special de administrația din Mykolaiv, va pleca mâine, miercuri, 6 aprilie, la ora 20.00, de la cazarma San Sebastiano din Trieste. 

Astăzi, 5 aprilie, la cazarma San Sebastiano, s-au prezentat primarul Roberto Dipiazza, consilierii Carlo Grilli și Maurizio De Blasio, directorul general al municipalității Fabio Lorenzut, liderii poliției locale și ai Asociației de Protecție Civilă, trupele alpine naționale, secția Trieste și reprezentanți ai Despar, Coop Alleanza 3. 0, IN's Mercato și Bosco.

 

Primul ajutor constă în aducerea alimentelor și medicamentelor solicitate în mod expres de administrația din Mykolaiv

 

Aceștia s-au alăturat apelului, au făcut un bilanț al situației și au prezentat metodele și caracteristicile acestei prime călătorii de la Trieste.  Traseul este de peste 1.500 km, de o durată prevăzută de peste 17 ore și va trece prin Slovenia, Ungaria și România. Apoi va ajunge în orașul românesc Huși, la granița cu Moldova, nod pentru coridorul umanitar spre Ucraina și în special spre orașul Mykolaiv.

Șeful de misiune al operațiunii ToM este Dr. Beatrice Micovilovici (Municipalitatea din Trieste), șeful adjunct al misiunii este Fulvio Sluga (în calitate de Asociația Națională de Protecție Civilă a secției Alpini din Trieste), partenerii comerciali în acest moment sunt: Despar; Alianța Coop 3.0; Piața IN's; Woods.

În această primă deplasare, ajutorul umanitar constă în aducerea alimentelor și medicamentelor solicitate în mod expres de administrația din Mykolaiv. Ulterior, sunt planificate și alte misiuni, precum transportul copiilor ucraineni în orașul nostru, imediat ce vor obține vizele necesare.

În acest sens, Serviciul Social al municipalității lucrează deja și este activ pentru recuperarea minorilor din orfelinatele din Ucraina, cu sprijinul organizațiilor umanitare care operează în taberele de refugiați din Polonia.

 

Cum poți să contribui la proiectul "Trieste îmbrățișează orașul Mykolaiv”

 

Cei care doresc să contribuie la proiectul "Trieste îmbrățișează orașul Mykolaiv - # ТрієстобіймаєМиколаїв (Operațiunea ToM)" o pot face prin plata unei contribuții în numerar în contul curent specific activat de către administrația municipală:

MUNICIPALITY OF TRIESTE IBAN: IT 44 S 02008 02230 000001170836 BIC / SWIFT: UNCRITM10PA

Cu mesajul specific: "Trieste îmbrățișează Mykolaiv".

Donațiile sunt folosite pentru achiziționarea bunurilor specifice solicitate de administrația din Mykolaiv, cu care municipalitatea din Trieste a reușit să deschidă un canal de comunicare direct și sigur.

"Cu orașul Mykolaiv avem o relație de colaborare începută în 1997 și, în ciuda dificultăților obiective inițiale de a găsi contacte, am reușit să deschidem o punte de comunicare constantă pentru a-i ajuta. Pentru aceasta, mulțumesc personalului municipalității din Trieste pentru munca extraordinară pe care o desfășoară în această situație dificilă și mulțumesc, de asemenea, tuturor acelor realități antreprenoriale din marea distribuție care au acționat și tuturor celor care își dau disponibilitatea și contribuția concretă în bani pentru achiziționarea bunurilor necesare care ne-au fost solicitate", spune primarul Roberto Dipiazza.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel