Pune oțet când fierbi ouăle pentru a le vopsi de Paște. Cele mai bune trucuri ca să îți iasă cele mai frumoase ouă!

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Pune oțet când fierbi ouăle pentru a le vopsi de Paște. Cele mai bune trucuri ca să îți iasă cele mai frumoase ouă!
Pune oțet când fierbi ouăle pentru a le vopsi de Paște. Cele mai bune trucuri ca să îți iasă cele mai frumoase ouă!

Dacă ești în căutarea unor trucuri pentru vopsirea ouălor de Paște, ești în locul potrivit. Vom face un tur complet, de la originea acestei tradiții, până la modul în care să pictezi ouăle de Paște. Această tradiție plină de culoare este ideală de făcut cu cei mici din casă, se vor distra de minune și este, de asemenea, o mare oportunitate pentru ei să învețe originea și istoria ouălor de Paște.

Originea ouălor de Paște

 

Primii creștini considerau oul ca un simbol al învierii lui Iisus. În Evul Mediu, când a sosit Paștele, ouăle (majoritatea de pui sau rață) erau vopsite în roșu.

Odată cu trecerea timpului, s-a menținut acest obicei de a conserva, vopsi și dărui ouă. La inceputul secolului al XIX-lea, în unele țări precum Germania, Franța și Italia au apărut primele ouă de ciocolată cu o surpriză în interior. La început, aceste ouă erau adesea pictate în culori foarte strălucitoare care reprezentau lumina soarelui.

În zilele noastre, în unele țări precum Italia, când sosește Duminica Floriilor, multe familii aduc ouă la Biserică pentru a le binecuvânta și a le consuma în Duminica Paștelui. În alte locuri însă, precum Statele Unite, copiii s-au distrat, căutând oul de ciocolată ascuns anterior. În mod normal, înăuntru aveau mai multe bunătăți.

Astfel, această tradiție amuzantă și curioasă se menține și astăzi. Și tot mai multe familii își vopsesc sau pictează ouăle împreună cu ajutorul celor mici, întrucât este o ocazie cu totul specială de a putea petrece în familie. Din acest motiv, vă încurajăm să vă vopsiți ouăle pentru Paște, iar pentru aceasta, vă vom învăța cum.

De ce să pui pe aragaz, la fiert, două oale pline cu apă și bicarbonat. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl folosească

 

Cum să vopsești ouăle de Paște?

 

De sărbători, trebuie să gătiți mai multe ouă deodată, ale căror coji pot să spargă adesea în timpul gătitului. Există un mic truc despre cum să păstrați coaja intactă.

Primul lucru pe care trebuie să-l alegem este numărul de ouă pe care urmează să le vopsim (între 10-12 ouă) este în regulă. Asigurați-vă că are aceeași dimensiune. 

Pregătiți un recipient adânc de gătit și oțet de masă. Scoateți ouăle din frigider și lăsați-le să se încălzească la temperatura camerei.

Turnați apă caldă într-o cratiță astfel încât să acopere ouăle cu cinci centimetri deasupra. Pune oala la foc mic și adu la punctul de fierbere.

Apoi adăugați oțet, opriți aragazul și acoperiți. Lăsați ouăle în apă timp de 12 minute. Scoateți cu grijă ouăle cu o lingură cu fantă și clătiți sub apă rece! Veți avea coaja perfectă pentru a le vopsi.

Apa de stafide. Băutura banală care e un adevărat elixir cu efecte miraculoase. Trucul genial ca să o prepari la tine acasă

 

Care este cel mai bun mod de a aplica vopseaua?

 

Pentru ca vopseaua să se întindă pe ouă, suprafața acestora trebuie degresată. Pentru a face acest lucru, ștergeți-le cu alcool sau spălați-le cu apă cu săpun. 

Dacă pictezi peste un ou cald, vopseaua se va usca mai repede. Dacă scufundați oul în apă cu adaos de oțet, vopseaua aplicată ulterior va arăta mai strălucitoare și mai festivă.

Cu cât lăsați mai mult oul în culoare, cu atât culoarea acestuia va fi mai intensă. Puteți face mai multe ouă în diferite nuanțe de aceeași culoare, ținându-le în culori timpuri diferite.

După procesul de vopsire, merită să freci oul cu ulei, astfel încât coaja să strălucească.

Nu mai spăla carnea de pui înainte să o gătești. Obiceiul periculos pe care îl facem zilnic: Trucul ca să elimini contaminarea

 

Coloranți naturali pentru a vopsi ouăle de Paște

 

În trecut nu era ușor să găsești coloranți comerciali specifici pentru a picta ouă și familiile recurgeau la ceva la fel de tradițional precum profitarea de resursele pe care natura însăși le oferea. Dacă în ultima vreme s-a revendicat bucătăria zero deșeuri sau anti-risipă, o putem aplica și pentru a decora ouăle de Paște.

Rețineți: coloranții naturali vor fi rareori la fel de intenși și de colorați ca cei din comerț, așa că în acest caz este recomandat în special să aveți ouă albe. Pot fi vopsite prin diferite metode, cu sau fără oțet. Acestea sunt culorile cel mai ușor de obținut, pentru un litru de infuzie care ne permite să vopsim aproximativ 8-10 ouă, în funcție de mărime.

Sfecla roșie. Puteți folosi suc din comerț, lichid dintr-o conservă gătită sau suc de sfeclă crudă de casă. De obicei lasă o culoare maro închis cu tonuri roșiatice. Dacă avem sfeclă crudă putem profita de frunze și tulpini pentru infuzie.

Coaja de ceapă. Avem nevoie de o cantitate bună, cel puțin cojile de la 8-10 cepe. Acestea colorează ouăle maro-roșcat sau maro deschis.

Turmeric. Patru lingurițe pline pentru tonuri gălbui sau nisipoase.

Varza roșie. Patru frunze subțiri tăiate tip juliane vor vopsi ouăle în albăstrui.

Cafeaua. Avem nevoie de aproximativ 100 grame de cafea, care poate fi decofeinizată, pentru a obține ouă de culoare maro și maro deschis.

Floare de hibiscus. Când sunt uscate, comercializate pentru infuzii, trei sau patru linguri ne oferă o culoare închisă atractivă între antracit și roșu foarte intens.

Șofranul. O linguriță poate fi suficientă pentru a vopsi un litru de apă în nuanțe între auriu și portocaliu. Depinde de calitatea și prospețimea condimentului.

Taie o lămâie felii și pune-o lângă pat, chiar înainte de somn. Probabil cel mai tare truc, mai util decât credeai

 

Cât timp fierb ouăle în coloranții naturali?

 

În toate cazurile, trebuie să ai ouă vechi - neexpirate, de cel puțin 7-8 zile - și să faci o infuzie din fiecare ingredient. Pentru a face acest lucru, vom aduce apa la punctul de fierbere și apoi vom găti cu produsul ales la foc foarte mic, fără să fiarbă, minim 10 minute, până la 30 de minute la foc foarte mic.

Pot fi urmate trei proceduri:

Se strecoară fiecare infuzie de colorare și se gătesc ouăle în ea, asigurându-se că sunt la temperatura camerei pentru a nu se rupe, la foc mediu, 10-12 minute. Scoateți ouăle și lăsați colorantul să se răcească. Scufundați din nou ouăle și lăsați peste noapte în infuzia rece.

Adăugați trei linguri de oțet alimentar alb în fiecare baie de colorare și gătiți ouăle așa cum este descris în pasul anterior. În acest caz, nu trebuie lăsate scufundate peste noapte.

Gătiți ouăle mai întâi în apă normală, separat, și adăugați câte un strop de oțet la fiecare amestec de colorant înainte de a face infuzia. Se lasă să se răcească puțin, se strecoară și se scufundă ouăle deja fierte. Acoperiți și lăsați timp de aproximativ cinci ore sau peste noapte.

Cu excepția cazului în care se țin la frigider, se recomandă să nu se consume ouă care au fost fierte mai mult de trei zile, cu atât mai puțin în medii foarte calde sau umede. Pentru a le da o stralucire mai bună, coaja poate fi frecată ușor cu ulei vegetal sau ulei de cocos.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel