Protest la un spital Covid din București: Se cer demisii la vârf din curtea spitalului CF Witting

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Este protest la Spitalul Cf Witting, din Capitală, informează Realitatea PLUS.

20 de asistenți și infirmiere scandează, în aceste momente, în curtea unității medicale. Oamenii se plâng că le-au fost tăiate sporurile.

Ba mai mult, aceștia spun că nu sunt în siguranță când îi tratează pe bolnavii de COVID-19. Protestatarii reclamă că nu au echipamente și că în spital nu există epidemiologi, astfel că unitatea nu poate trata pacienți infectați cu noul coronavirus.

În context, ei cer demisia managerului.

Salariații spitalului s-au adunat ;i s[ptm#na trecut[ ]ntro ac'iune de prostes în curtea unității pentru a trage un semnal de alarmă. Dr. Alexandru Gîdea, lider al Sindicatului din Sp. CF Witting, sindicat membru al Federației ”Solidaritatea Sanitară”: ”Vrem să tratăm pacienții în siguranță, atât pentru noi cât și pentru pacienți!”

„Decizia de transformare a Spitalului CF Witting din București în spital suport COVID riscă să transforme acest spital într-un focar de contaminare.

Această decizie a fost luată fără consultarea în prealabil a personalului și fără cunoasterea stării de fapt existentă la nivelul spitalului, atat din punct de vedere al dotării materiale cât și a configurației clădirii (monopavilionară care nu se preteaza la crearea unor circuite sigure din punct de vedere epidemiologic), cât și a resursei umane existente (medici în specialități axate pe necesarul din comisia centrală de siguranța circulației, cât și a încadrării pe posturi existente - deficit de personal la toate nivelurile).

Au fost desființate secțiile și gărzile care asigură continuitatea actului medical (Chirurgie generala, ATI, Bloc operator, ORL, Oftalmologie) fapt ce pune spitalul în imposibilitate asigurarea asistenței medicale de specialitate în general, cât și a conformării cu planul de măsuri specifice pentru spitalele suport Covid, asa cum a fost stabilit prin OMS 555/2020 cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, la acest moment spitalul, în actuala configurație organizatorică, funcționează fără autorizație din partea DSPMB.

Toate aceste probleme grave au fost comunicate, printr-un memoriu, autorităților și instituțiilor statului care au decis/ sunt abilitate să decidă în privința transformării Spitalului CF Witting în spital suport Covid“, potrivit paginii de Facebook Solidaritatea Sanitară din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel