Profesor din Italia, mort după administrarea vaccinului AstraZeneca: Ce a scos la iveală autopsia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Profesorul Sandro Tognatti din Italia a murit după ce a fost vaccinat cu serul AstraZeneca. Cauza decesului nu a fost identificată în urma autopsiei, astfel că pentru răspunsuri suplimentare urmează examinări histologice.

Autopsia efectuată de legistul Roberto Testi, în prezenţa unui consultant desemnat de familie, nu a scos la iveală formarea de trombi (cheaguri de sânge), scrie Repubblica.

Inima şi celelalte organe se aflau într-o stare de sănătate aparent bună, astfel că deocamdată nu există semne care să coreleze decesul cu administrarea vaccinului.

Pentru a oferi răspunsuri suplimentare urmează examinări histologice, iar rezultatele sunt aşteptate în următoarele zile.

Amintim că profesorul Sandro Tognatti era sănătos, aşa cum le spusese medicilor cu care a discutat înainte de vaccinare. Cea mai probabilă ipoteză luată în calcul acum este o moarte subită cardiacă.

Profesor din Italia, mort după administrarea vaccinului AstraZeneca

 

Prietenii şi rudele l-au descris pe profesor ca pe un bărbat în plină forţă, niciodată bolnav. Întreaga sa familie a fost vaccinată, fără nicio consecinţă. Soţia sa, Simona Riussi, profesoară de muzică la şcoala Cossato, a fost vaccinată în aceeaşi zi, sâmbăta trecută. A fost vaccinată şi fiica celor doi, Ginevra, în vârstă de 23 de ani. Şi părinţii profesorului, Sergio, 85 de ani, şi Lina, 81 de ani, au primit vaccinul şi se simt bine.

Ancheta a fost începută împotriva unor persoane necunoscute, iar procurorul a precizat că nu există dovezi în acest moment care să lege vaccinul de moartea bărbatului.

Procurorii din Piemonte anunţaseră că au pus sub sechestru un lot de 393.600 de vaccinuri ale AstraZeneca după decesul profesorului.

Cele mai puternice state din UE - Germania, Franţa, Spania, Italia - au suspendat administrarea serului „ca măsură preventivă”, după ce cazuri de tromboză au apărut la persoane abia vaccinate. Autorităţile din România au hotărât însă să continue vaccinarea cu acest ser.

Agenţia europeană a medicamentelor (EMA) a avut marţi prima reacţie faţă de suspendarea vaccinării cu AstraZeneca şi a anunţat că joi va finaliza investigaţiile privind siguranţa utilizării acestui ser, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel