Primul român cu reacții adverse la vaccinul COVID: Asistentă româncă, reacție alergică după imunizare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Prefectura Cluj a anunțat că 165 de persoane s-au vaccinat pentru coronavirus până în prezent. Dintre acestea, o asistentă medicală a suferit o ”manifestație alergică ușoare de tip urticarian la nivelul extremității cefalice”.

Primul român cu reacții adverse la vaccinul COVID.  Asistenta în cauză era cunoscută cu alergii, însă fără a avea o contraindicație la vaccinare, a suferit o manifestație alergică ușoară. Aceasta a primit un tratament antialergic și și-a revenit.

”Din 165 persoane vaccinate până în prezent, a existat un singur caz de manifestare alergica ușoară de tip urticarian la nivelul extremității cefalice, care a remis rapid sub terapia specifica antialergica. Este vorba de o asistenta medicala, care se știa cu alergii, dar nu avea contraindicații la vaccinare”, a transmis prefectul Mircea Abrudean.

Conform prefectului de Cluj, este vorba despre o asistentă medicală, care se știa cu alergii, dar nu avea contraindicații la vaccinare. În județul Cluj, prima persoană vaccinată împotriva COVID a fost doctorul Violeta Briciu, director medical. Ulterior au fost vaccinate încă 90 de cadre medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, potrivit Servus Cluj.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel