Primul județ din România care scapă de coronavirus: Toți pacienții vindecați și externați, mii de oameni scapă de izolare

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Toţi pacienţii cu COVID-19 din Brăila au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi, iar de la instituirea stării de urgenţă peste 6.000 de persoane din judeţ au ieşit din autoizolare şi din carantină instituţionalizată, potrivit informaţiilor transmise, luni, de Instituţia Prefectului.

 Pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, pe 11 mai, la nivelul judeţului Brăila, sunt monitorizate 256 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu şi 193 de persoane care se află în carantină instituţionalizată. De asemenea, 5.233 de persoane au ieşit din autoizolare la încheierea celor 14 zile şi 876 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieşi din carantină instituţionalizată.

Conform raportării DSP în prezent, la Brăila, toate cele 22 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19 au fost declarate vindecate şi externate. În ceea ce priveşte sancţiunile, potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore, au fost executate peste 215 de misiuni specifice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19, a fost verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor de deplasare în cazul a 830 persoane şi au fost supuse controalelor 66 de unităţi comerciale pentru a se asigura suspendarea activităţii.

În perioada 8-10 mai, au fost executate 563 de misiuni specifice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19, s-a verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor de deplasare în cazul a 1.725 de persoane şi au fost supuse controalelor 79 de societăţi comerciale pentru a se asigura suspendarea activităţii.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 201 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 112.000 de lei, dintre acestea 9 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei, în conformitate din Ordonanţa Militară nr. 3/2020. Totodată, poliţiştii brăileni au desfăşurat şi 12 acţiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate 1.307 persoane şi oprite în trafic şi verificate 1.050 de autovehicule, fiind aplicate 122 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 77.000 de lei, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel