Primul caz de coronavirus la o unitate militară: Un soldat confirmat, doi așteaptă testele

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Primul convoi cu tehnică militară din Franța va intra în România. Armata SUA este aici: „Suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru de teritoriu NATO” / Foto ILUSTRATIV
Primul convoi cu tehnică militară din Franța va intra în România. Armata SUA este aici: „Suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru de teritoriu NATO” / Foto ILUSTRATIV

Un militar al Batalionului 26 Infanterie ,,Neagoe Basarab" din Craiova a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Alți doi militari care au simptome așteaptă rezultatele testelor.

Militarul din cadrul batalionului a fost confirmat pozitiv vineri, 5 iunie, și internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș" Craiova, precizează Ministerul Apărării Naționale.

Alți doi militari care prezintă simptome asociate infecției cu noul coronavirus așteaptă rezultatul testelor, și ei fiind internați.

„La nivelul unității au fost luate toate măsurile prevăzute pentru aceste situații. În acest sens, a fost desfășurată de urgență o anchetă epidemiologică de către personalul medical al unității împreună cu specialiști din cadrul Spitalului Militar de Urgență Dr. Ștefan Odobleja. În urma acestor proceduri, au fost identificați contacții direcți ai militarului confirmat pozitiv, aceștia fiind trimiși la domiciliu în autoizolare, conform procedurilor standard stabilite la nivel național”, transmite sursa citată, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel