Primul caz de coronavirus din Ucraina: un bărbat revenit din Italia prin România

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucraina a confirmat primul caz de coronavirus. Ministrul ucrainean al Sănătăţii, Ihor Kuzin, a anunţat că este vorba despre un bărbat care a fost spitalizat în Cernăuţi, după ce a venit din Italia şi a trecut prin România. 

Este vorba despre primu caz confirmat în Ucraina.

Potrivit ministrului ucrainean al Sănătăţii, Ihor Kuzin, este vorba despre un bărbat care a fost spitalizat sâmbătă în Cernăuţi, după ce a venit din Italia şi a trecut prin România.

Autorităţile de la Kiev spun că bărbatul infectat a revenit împreună cu soţia din Italia.

„Pe 26 februarie, bărbatul s-a întors în ţară după ce a trecut printr-un aeroport românesc. Temperatura lui a fost măsurată pe aeroportul românesc, bărbatul avea temperatura normală. După aceea, s-a întors în regiunea Cernăuţi prin punctul de intrare la frontiera de stat în Ucraina", a declarat adjunctul ministrului ucrainean al Sănătăţii, Viktor Lyashko.

În Cernăuţi, bărbatului i s-a luat din nou temperatura, a completat un chestionar şi a fost sfătuit să intre în autoizolare, deoarece călătorise în ţări în care au fost raportate cazuri de coronavirus.

„Familia care a călătorit s-a autoizolat şi, la 2 zile de la autoizolare, bărbatul a avut simptome care indicau că poate apărea o infecţie cu coronavirus", a explicat Viktor Lyashko, potrivit Mediafax.

Bărbatul este internat în prezent la un spital de boli infecţioase.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că epidemia de coronavirus pare că se răspândeşte mai rapid în afara Chinei decât în interiorul ei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel