Cine sunt PRIMII români vaccinați anti-COVID. Iohannis a făcut anunțul

Liviu Ludovic |
Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți seară, cine vor fi primii români care vor fi vaccinați împotriva noului coronavirus.

"România va primi prin intermediul mencanismului UE peste 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19. Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial și a capacității extrem de reduse de producție, vaccinul va ajunge în țările europene în mod etapizat. Pentru România, ne așteptăm ca prima tranșă primită să ajungă în cel mai favorabil scenariu în primăvara anului viitor.

Vreau să subliniez că în baza convențiilor făcute în UE, toate statele europene vor primi în același timp aceste tranșe. Primii care vor fi vaccinați vor fi lucrătorii, toți lucrătorii din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc.

Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme, asta trebuie să fie foarte clar, în primăvară. Vrem să ne asigurăm că vaccinurile au cel mai înalt nivel de eficiență și siguranță”, a spus Klaus Iohannis într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel