Previziunile unui farmacist pentru sezonul gripal 2023

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Previziunile unui farmacist pentru sezonul gripal 2023 / sursa foto: Flickr.com
Previziunile unui farmacist pentru sezonul gripal 2023 / sursa foto: Flickr.com

Pe măsură ce mercurul din termometre începe să scadă, o farmacistă spune că este timpul să dublăm strategiile de prevenire a gripei, dacă vrem să evităm febra, frisoanele și tusea care vin odată cu virusul gripal.

"Focarele de gripă sunt de obicei legate de călătorii de peste hotare care se întorc în țară", explică Danelle Lynn, o farmacistă Amcal din Australia. 

"Spre exemplu până acum, în 2023, Australia a avut 14.500 de cazuri. Prin comparație, anul trecut pe vremea aceasta, au avut doar 619. Cifrele din fiecare stat sunt în creștere, așa că se pare că ne așteaptă un sezon destul de dificil."

De ce această creștere?

 

Lynn spune că numărul crescut de călătorii internaționale este principalul vinovat pentru creșterea numărului de cazuri. "Evident, există o mulțime de [virusuri gripale] care circulă, iar oamenii călătoresc și le aduc acasă", notează ea.

"De asemenea, este posibil ca [practicile] noastre de igienă să nu mai fie la fel de [bune] ca în ultimii doi ani - s-ar putea să ne fi relaxat puțin, iar toate acestea contribuie la [creșterea numărului de cazuri de gripă]. Dar îmi place să cred că am păstrat unele dintre acele practici de igienă [învățate în pandemia COVID] și asta ajută. Este un memento pentru a continua să ne spălăm pe mâini și să evităm să ne atingem ochii, nasul și gura."

Cine este cel mai expus gripei

 

În cel mai bun caz, majoritatea adulților sănătoși se vor confrunta cu o săptămână de concediu medical din cauza gripei, în timp ce populațiile vulnerabile, cum ar fi bebelușii, copiii mici, femeile însărcinate și persoanele cu afecțiuni medicale subiacente, prezintă un risc mai mare de spitalizare și chiar de deces din cauza gripei.

"Există o concepție puțin greșită că nu este o boală gravă, dar dacă sunteți destul de bolnav timp de o săptămână, acest lucru vă poate întrerupe cu adevărat capacitatea de a merge la serviciu, puteți rata evenimente sociale sau puteți strica o vacanță pe care o așteptați cu nerăbdare", spune Lynn.

"Este foarte contagioasă prin inhalarea picăturilor sau transmiterea de pe suprafețe, iar gospodăriile pot constata că se răspândește de la o persoană la alta."

 

Farmacista recomandă ca persoanele cu vârsta de peste șase luni să fie vaccinate anual împotriva gripei

 

Lynn se bucură știind că ratele de vaccinare împotriva gripei în farmaciile Amcal din Australia s-au dublat din 2021 până în 2022. Dar toți ar trebui să facă acest pas.

"Vedem tot mai mulți oameni fericiți să se vaccineze în farmacie. Farmaciile pot fi mai accesibile și este o experiență foarte confortabilă", spune ea.

"Vaccinându-ne, ne protejăm pe noi înșine, dar limităm și răspândirea în comunitatea noastră, ceea ce protejează pe toată lumea", încurajează oamenii farmacista, conform honey.nine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel