Previziunile specialiștilor: care va fi prima zi fără decese provocate de COVID în România

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Data de 13 aprilie va fi ziua cu cei mai mulţi morţi din cauza COVID-19 în România, arată o proiecţie matematică realizată de un institut din SUA, iar 8 mai va fi prima zi fără decese. Proiecţia ia în calcul păstrarea distanţării sociale totale până la finalul lunii mai. 

Institutul pentru Măsurători şi Evaluare în domeniul Sănătăţii (IHME) care funcţionează în cadrul Universităţii Washigton a realizat mai multe previziuni despre evoluţia COVID-19 în lume.

Previziunile pentru România iau în calcul păstrarea măsurilor de distanţare socială pe tot parcursul lunii mai. Potrivit proiecţiei şi calculelor matematice realiate de spcialişti, 13 aprilie este ziua în care se vor înregistra cele mai multe decese din cauza COVID-19.

36 de persoane îşi vor pierde viaţa din cauza noului coronavirus în ziua de 13 aprilie, iar 8 mai va fi prima zi fără decese în România.

Sistemul medical va fi cel mai solicitat pe 11 aprilie.

În doar 3 zile, vor fi necesare 1.301 de paturi în spitale, dintre care 299 de paturi la ATI dintr-un total de 1.772 de paturi ATI cât are România.

254 de persoane vor avea nevoie de paturi ATI cu ventilaţie invazivă pentru a-i ajuta să respire în urma complicaţiilor generate de COVID-19.

Numărul total de decese estimat de Institutul pentru Măsurători şi Evaluare în domeniul Sănătăţii este de 804 până pe 4 august 2020.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel