Peste 130 de milioane de lei pentru modernizarea a doua spitale din București și Botoșani

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un fost oficial de rang înalt de la Kremlin care a demisionat din cauza războiului din Ucraina este în spital, paralizat parțial
Un fost oficial de rang înalt de la Kremlin care a demisionat din cauza războiului din Ucraina este în spital, paralizat parțial

Ministerul Dezvoltării anunță că va aloca peste 130 de milioane de lei pentru modernizarea sistemului medical. Suma aprobată în ședința de joi a Guvernului va fi folosită pentru lucrări de amploare la două spitale din București și Botoșani.

Guvernul României a aprobat joi finanțarea pentru Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani și pentru Spitalul Militar din cadrul Pavilionului «C» din Cazarma 734 București.

Lucrările de restaurare la Pavilionul «C» din Cazarma 734 București vor viza crearea unor spații pentru laboratoare de scop didactic pentru diferite specializări: anestezie și terapie intensivă, tehnici chirurgicale de bază și avansate, chirurgie minim invazivă, microchirurgie și chirurgie robotică, angiografie, endoscopie digestivă, cât și bronhoscopie și ultrasonografie.

Clădirea monument istoric va fi restaurată, și se vor amenaja și o bibliotecă, o sală de documentare și două săli amfiteatru. Ministerul Dezvoltării asigură 20% din finanțarea necesară, în valoare de 66 de milioane de lei, restul finanțării este asigurată de spital”, a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

 

Ministerul Dezvoltării - 64 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Mavromati din Botoșani

 

Ministerul Dezvoltării finanțează cu 64 milioane de lei și construcția noului Ambulatoriu al Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani. Actualul ambulatoriu își derulează activitatea în două corpuri de clădire care sunt vechi și nu au toate circuitele și spațiile necesare.

„Noua clădire va fi dotată cu sistem de alarmă și stingere a incendiilor și va avea cabinete medicale pentru cele 25 de specialități ale Ambulatoriului, săli de tratamente, dar și saloane pentru spitalizare de zi. Ambulatoriul va fi dotat cu vestiare pentru personalul medical, spații tehnice și săli pentru explorări funcționale”, a precizat Cseke Attila.

În perioada următoare vor începe procedurile de achiziție publică în vederea contractării lucrărilor de execuție.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel