Paşaport de vaccinare. Arafat, mesaj FERM: "Va separa oamenii în două grupuri"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Pașaport vaccinare. Raed Arafat a vorbit, vineri seară, la Antena 3, despre paşaportul de vaccinare, idee avansată de Grecia pentru repornirea călătoriilor. 

Șeful DSU se declară împotriva unui pașaport de vaccinare anti-COVID, precizând că acest lucru va separa oamenii în două grupuri.

"Dacă se pune ca şi condiţie de circulaţie, înseamnă că le spunem unora că nu mai circulă dacă nu se vaccinează. Automat, sunt separate două grupuri de oameni, cei care au certificatul şi circulă unde vor, şi cei care au limitări. Asta clar va crea discriminări majore. 

15 milioane de vaccinaţi la nivel global e o picătură într-un ocean, e nimic la acest moment. Vom avea o situaţie în care va fi o mică parte, o elită care s-a vaccinat pentru că a avut acces la vaccin. Nu vorbim de un vaccin la care toată lumea are acces, deja Pfizer a anunţat că va avea întârzieri la livrări. La acest moment, astfel de discuţii pot pune o presiune foarte mare pe oameni şi să discrimineze. 

Gândiţi-vă ce va fi dacă în avion nu veţi putea urca dacă nu sunteţi vaccin. Dar nu aveţi acces la vaccin încă! Asta va crea o elită care a avut noroc şi o bună parte de populaţie care poate vrea să se vaccineze, dar nu a avut acces încă", a spus Arafat, la Antena 3.

Citește pe DCNews, atât declarația completă a șefului DSU, cât și poziția dr Alexandru Rafila pe acest subiect.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel