Părinții își vor testa copiii de două ori de săptămână. Ce trebuie să facă dacă testul de salivă arată că minorul este pozitiv

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Părinții își vor testa copiii de două ori de săptămână. Ce trebuie să facă dacă testul de salivă arată că minorul este pozitiv
Părinții își vor testa copiii de două ori de săptămână. Ce trebuie să facă dacă testul de salivă arată că minorul este pozitiv

De săptămâna viitoare, părinții trebuie să-şi testeze copiii de două ori de săptămână, lunea şi joia. În cazul în care testele sunt pozitive, părinţii sunt nevoiţi să anunţe şcoala şi medicul de familie pentru testarea PCR. Unităţile de învăţământ vor avea primele rezultate ale testelor de salivă luni dimineaţă.

După minivacanţa de 1 decembrie cadrele didactice şi elevii au primit încă o misiune. Aceea de a asambla kit-urile pentru testarea non-invazivă. Testele de salivă cu care urmează să fie testați elevii acasă, de două ori pe săptămână, se asamblează în liceele din țară.

Dispozitivele au venit pe bucăți, în cutii care conțin componentele acestora. Rămâne de datoria directorilor și a profesorilor să se asigure că testele sunt împărțite corespunzător elevilor. Părinții sunt cei care le vor asambla, iar de două ori pe săptămână trebuie să vadă dacă cei mici au sau nu Covid. Acțiunea se va petrece în fiecare școală. Mai exact, fiecare copil va primi într-o pungă componentele a două teste.

 

Ce trebuie să facă părinții dacă un elev este testat pozitiv

 

Testarea cu probe din salivă se va face în prima şi a patra zi din săptămână. În situaţia în care un elev va avea un test pozitiv, părintele va fi nevoit să anunţe şcoala şi medicul de familie.

Ulterior i se va face un teste PCR, dacă şi acela va fi pozitiv, copilul va sta în izolare timp de 14 zile. Dacă testul PCR este pozitiv, toată clasa trece în online. Testele utilizate vor fi aruncate în coșuri speciale, prevăzute cu capac, pedală și sac, urmând să fie colectate și eliminate conform protocolului.

Mulţi părinţi au fost surprinși să afle că au primit sarcina de a face ei singuri testările copiilor. Şi în ţară, cele mai multe şcoli au ales ca testarea să se facă la domiciliu. Rezultatele testelor non-invazive nu sunt recunoscute de Direcţiile de Sănătate Publică , de fiecare dată este nevoie de o confirmare a infecţiei printr-un test antigen sau unul RT-PCR.

 

Bilanț COVID-19 din 2 decembrie, România. Scade numărul de decesede 

 

Bilanţ COVID-19 din 2 decembrie 2021, în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, pe data de 2 decembrie, au fost înregistrate 1.149 noi cazuri de coronavirus. 

Până pe 2 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.781.957 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.366 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.  1.691.356 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.149 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 18 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

 

1.076 de  români sunt internați la ATI

 

Până astăzi, 56.684 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 01.12.2021 (10:00) – 02.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 66 de decese (33 bărbați și 33 femei), din care 8 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Unul dintre decese este al unui pacient infectat în Franța și raportat de DSP Timiș. Dintre cele 66 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 la categoria de vârstă 70-79 ani și 23 la categoria de vârstă peste 80 ani.

62 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 4 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități. Au fost raportate 8 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Arad, Bacău, Mureș, Neamț, 6 în luna octombrie 2021 și 2 în luna noiembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 58 de decese. Din totalul de 66 de pacienți decedați, 56 erau nevaccinați și 10 vaccinați. Cei 10 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 60-69 ani și peste 80 de ani. 9 dintre pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități, iar pentru 1 pacient nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.934. Dintre acestea, 1.076 sunt internate la ATI. Dintre cei 1.076 pacienți internați la ATI, 100 au certificat care atestă vaccinarea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel