Lucra de 12 ani în Italia. Răsturnare de situație în cazul Cristinei, moartă în spital în timpul unei proceduri simple. Ștefan: „Nu ne luați de proști“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cristina Toncu, o tânără de doar 30 de ani, care lucra la o cofetărie din Chivasso, foarte aproape de Torino, a murit în urma unei proceduri de fertilizare in vitro. Femeia a plecat în Republica Moldova pentru a încerca procedura, prețul în Italia fiind foarte ridicat. Rezultatele autopsiei arată ca a murit după ce s-a infectat cu coronavirus.

Cristina voia să devină mamă. Tocmai împlinise treizeci de ani și avea ca pasiune cofetăria, aceasta lucrând în Chivasso. Împreună cu soțul ei, Stefan Sirbulet, originar din Sîngerei au decis să apeleze la o clinică din Chișinău,Republica Moldova.

Au decis să încerce calea fertilizării asistate, operațiune care în Italia costa prea mult în timp ce în Moldova ar fi cheltuit doar o cincime din sumă. Era 26 august. Cristina și Ștefan au avut o programare pentru prelevarea de ovule, o procedură simplă care ar fi trebuit să dureze aproximativ douăzeci de minute. Cu toate acestea, femeia a intrat în stop cardiac, apoi în comă și a decedat pe data de 2 septembrie. 

Răsturnare de situație în cazul Cristinei, moartă în spital în timpul unei proceduri simple

 

Cristina Toncu, care a murit după ce a vizitat o clinică privată din Chișinău în încercarea de a avea un copil prin reproducere asistată, ar fi fost ucisă de Covid, potrivit rezultatului unei autopsii efectuate în Republica Moldova. Supărarea soțului ei: "Nu ne luați de proști. Vrem claritate“.

Covid ar fi ucis-o pe Cristina Toncu, care a murit după ce a vizitat o clinică privată din Chișinău, Republica Moldova, în încercarea de a avea un copil prin reproducere asistată. Asta reiese din autopsia efectuată de spitalul în care a murit femeia de 30 de ani din Piemont. Rezultatul nu convinge însă familia tinerei a cărei singură dorință era să devină mamă. "Vreau să fac apel la administrația spitalului, inclusiv la medic. Nu ne luați de proști. Vrem claritate. Promit să lupt în memoria Cristinei", a declarat soțul ei, Ștefan Sirbulet.

Citește  mai multe: Cristina Toncu, o tânără de doar 30 de ani din Torino, moartă în spital în timpul unei proceduri simple. Lucra de 12 ani în Italia

Timp de doisprezece ani, Cristina locuise în Chivasso, unde lucra la "Antartide" din Viale Matteotti, la o scurtă distanță de centru. Un magazin pe care îl iubea și care era condus de verii săi. Ea și soțul ei au plecat în Republica Moldova, după ce au decolat cu avionul de pe aeroportul din Torino. 

Ștefan: „Nu ne luați de proști“

 

Totul a început la 26 august anul trecut, când Cristina și Ștefan au decis să meargă la o clinică privată din Chișinău. În acea zi de la sfârșitul lunii august, Cristina avea o programare pentru recoltarea de ovule, o procedură simplă care ar fi trebuit să dureze aproximativ 20 de minute. Dar, brusc, a intrat în stop cardiac, a intrat în comă și nu s-a mai trezit. A murit oficial la 2 septembrie.

Soțul Cristinei a cerut de la bun început să fie clarificată cauza morții. Abia în ultimele ore a sosit rezultatul autopsiei, după 13 săptămâni, care vorbea de "un nou tip de infecție virală Covid-19", dar, potrivit bărbatului, era "un fals creat pentru a evita condamnările pentru neglijență".

Sorina Arnaut, avocata familiei, a decis deja să ceară o altă expertiză. „Concluziile sunt aberante", a explicat ea: "Suntem siguri că nu este vorba de contagiune. Credem că este o infecție. Vom solicita o altă expertiză și intervenția unor experți străini. Și familia victimei este de acord: "Până în ziua în care a murit, am avut acces zilnic în camera în care se afla. Dacă el avea Covid, de ce ni s-a acordat nouă?", au spus ei. Potrivit clinicii, însă, femeia a fost depistată pozitiv la 28 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel